Šport > Košarka
17842 ogledov

Navijači zahtevajo glavo Porzingisa

porzingis dončić Profimedia
Latvijski center je po mnenju navijačev eden glavnih krivcev za izpad Dallas Mavericks v prvem krogu končnice.

Kljub izjemni predstavam Luke Dončića je bil Dallas ob nezadostni pomoči soigralcev obsojen na poraz proti Los Angeles Clippers.

Luka Dončić Slovo Dallasa Šport Tudi Dončićev strelski rekord premalo za preprečitev izpada

Eden največjih dolžnikov serije je ostal Kristaps Porzingis, ki s 13,1 točke, 5,4 skoka in 1,3 podaje na srečanje nikakor ni upravičil vloge drugega zvezdnika ekipe.

Med navijači Dallas vse bolj prevladuje mnenje, da Porzingis ni prava izbira za zasledovanje šampionskih ambicij pod taktirko slovenskega košarkarja.

luka dončić Razočaranje Šport Dončić kljub absurdnim številkam: "Ničesar še nisem dokazal"

Velik del problema so Porzingisove nenehne težave s poškodbami, saj ogromno časa porabi za okrevanje, medtem ko njegova igra postopoma stagnira. 

luka dončić | Avtor: Epa Epa
Za povrhu se vrstijo indici, ki kažejo na to, da postaja vzdušje v garderobi vse bolj napeto. Porzingis se, denimo, ne veseli Dončićevih odločujočih košev, je odkrito naveličan stalnih vprašanj o Luki in ne zanika namigovanj, da so se odnosi med njima ohladili.

Po eni izmed tekem rednega dela je bil med vrsticami celo kritičen do Dončića, češ da bi morala žoga več krožiti, kar naj bi se neposredno nanašalo na trenerja Ricka Carlisla in vseobsegajočo vlogo, ki jo je zaupal Slovencu.

Porzingis ima sicer z Mavsi sklenjeno bajno pogodbo, ki ga z dobrimi 30 milijoni dolarji letne plače uvršča med najbolje plačane igralce v ligi, navijačem pa ob vsem tem počasi zmanjkuje potrpljenja.

paul george luka dončić Hladen tuš Šport "Zakaj je Paul George mislil, da bi Luka želel njegov dres?"

"Dovolj je izgovorov glede poškodb. KD se je vrnil in je še vedno odličen. AD se je vrnil še boljši, kot je bil pred poškodbo," je zapisal nek navijač Dallasa. "KP je bil zanič celo serijo. Odigral ni niti ene dobre tekme. V New Yorku se je zdelo, da mu je veličina usojena. Kaj se je zgodilo?" se je spraševal drugi. "Ni opravičila za igralca, ki ga v manj kot polovici njegovega igralnega časa nadigra Boban Marjanović. KP-jeva igra je ena velika šala," je dodal tretji.

 | Avtor: Reddit.com Reddit.com

Nekateri so vseeno mnenja, da krivde ne gre pripisovati izključno Porzingisu. "Če pa je žoga ves čas v Lukovih rokah," je Latvijca podprl eden izmed njih. "Kdor je pričakoval, da bo Porzingis blestel v seriji, v kateri ga je Carlisle zreduciral v krilnega igralca, ki samo čaka na žogo za met, nima pojma o košarki," je dodal drugi.

luka dončić Težava za Dallas Šport Dončić je del problema: "Analitika se moti"

Porzingis: "Še naprej bom garal"

Porzingis je dal po izpadu njegovega moštva jasno in glasno vedeti, da v Dallasu še ni rekel zadnje besede. "Če pogledam letošnjo in lansko sezono, mi skupaj delujeta kot ena super dolga sezona v mehurčku, še zlasti zaradi moje operacije meniskusa. Sezono sem zračel pozno in brez ustrezne priprave. Stvari so se nakopičile. To je bila sezona vzponov in padcev."

"Poskušal sem trdo delati, opraviti svojo nalogo in slediti navodilom trenerjev. Trudim se, da stvari ostanejo preproste in da ne razmišljam preveč. Osredotočen sem na tisto, kar je pod mojim nadzorom, in to je, da postanem boljši košarkar. Še naprej bom vlagal veliko truda, drugo se bo uredilo samo od sebe."

"Tukaj sem, da igram dobro ter pomagam soigralcem in organizaciji, da se stvari premikajo naprej. Sezone nismo začeli najbolje, takšen je bil tudi naš izkupiček. V nadaljevanju smo ujeli boljši ritem in končali nekje v skladu s pričakovanji. Zanimiva sezona je za nami."

luka dončić Brez odgovora Šport Dončić: "Vprašajte tiste, ki so za to odgovorni"

Komentarjev 2
  • Donald_Cullinan 16:43 08.junij 2021.

    S prenosnim računalnikom zaslužim veliko denarja (168 do 250 USD / uro). Prvi mesec sem prejel ček za 24568 ameriških dolarjev. To spletno delo je preprosto in razumljivo, Pojdite na spodnje spletno mesto in začnite ......... >>>>>>> 𝐖𝐰𝐰.𝑭𝒂𝒔𝒕𝑪𝒂𝒔𝒉7.𝐜𝐨𝐦

  • 277e7e0798e154efbedb78510b05597587d206c4 10:35 08.junij 2021.

    Zdravlje je prvi in glavni pogoj uspešne kariere. Pri KPju ga je pustilo na cedilu, kar je škoda zanj in za ekipo. Dončiču želim obilo zdravja in pametnega telesnega naprezanja za dolgo kariero.