Šport > Košarka
32059 ogledov

Tudi Luka podal svojo sodbo o Porzingisu: "Želim si ..."

Luka Dončić in Kristaps Porzingis Profimedia
Po izpadu Dallasa so številni navijači glavnega krivca za izpad našli v latvijskem košarkarju, zdaj pa je svoje mnenje o svojem zvezdniškem soigralcu podal tudi Dončić.

Kristaps Porzingis je pred leti naravnost blestel v dresu Kratkohlačnikov iz New Yorka, ko je tudi postal veliki ljubljenec občinstva v Maddison Square Gardenu.

Luka Dončić Toliko bo zaslužil Šport Takšna pogodba se obeta Dončiću, take ni podpisal še nihče v zgodovini!

Toda daleč so že ti časi, ko so latvijskega košarkarja domači navijači naravnost oboževali, obenem pa so ga spoštovali ter se ga bali tudi navijači nasprotnih klubov.

Danes je ta nekdaj izjemni Latvijec, čigar kariero so precej oklestile tudi številne poškodbe, postal glavni krivec navijačev Dallasa za še drugi zaporedni izpad v prvem krogu končnice.

Luka Dončić in Kristaps Porzingis | Avtor: Profimedia Profimedia

Seveda ni krivda niti približno zgolj na Porzingisovih ramenih, saj je v seriji povsem razočaral Jalen Brunson, Josha Richardsona, ki bi moral biti tretja opcija v napadu, sploh ni bilo opaziti, Trey Burke pa je poskrbel, da je bila igra v času, ko je bil Luka Dončić na klopi, povsem negledljiva.

Če pa temu dodamo še premalo konstantne predstave Tima Hardawaya Jr., ki je bil sicer ob Dončiću daleč najboljši košarkar Maverickov, a je imel preveč nihanj v igri, ter zaradi poškodbe omejene predstave Maxija Kleberja, hitro postane jasno, zakaj so na koncu kljub izjemnemu Dončiću vendarle napredovali igralci iz mesta angelov.

Luka Dončić in Dirk Nowitzki "Luka me je..." Šport Nowitzki s svojo izjavo o Dončiću šokiral navijače Dallasa

Toda navijači Dallasa so si predvsem zaradi astronomske plače, ki jo prejema, za svojega glavnega krivca našli prav latvijskega orjaka, kar je po eni strani tudi razumljivo. Od nekoga, ki ga letno plačuješ 30 milijonov dolarjev, preprosto pričakuješ dosti več.

Govorice o morebitni menjavi, ki so se pojavljale že tekom celotne sezone, so zdaj še glasnejše, saj je praktično vsem ljubiteljem ekipe iz Teksasa že postalo jasno, da če Dallas ne more ob takšni igri Luka Dončića preskočiti niti prve ovire v končnici, da je potrebno nekaj drastično spremeniti. V ekipi Maverickov nekaj preprosto ne funkcionira.

Luka Dončić in Kristaps Porzingis | Avtor: Profimedia Profimedia

Obenem ni tudi nobena skrivnost, da oba velika zvezdnika Dallasa niti približno nista prijatelja. Se seveda prenašata, a kakšne posebne kemije med njima preprosto ni.

Prav zato so ameriški mediji po izpadu Dallasa pristopili do slovenskega zvezdnika ter ga povprašali, kakšno je njegovo mnenje o latvijskem velikanu ter če še ima smisel graditi na navezi Dončić-Porzingis.

"Mislim, da je najina naveza super. Gre za odličnega igralca. Sicer ne vem, kako bo v novi sezoni izgledala naša postava. Imamo namreč kar nekaj igralcev, ki jim potečejo pogodbe. V ligi NBA imate vsako leto neke nove igralce in nikoli ne veš, kaj se bo zgodilo. Toda Kristaps je odličen igralec, želim si, da bi ga uporabljali bolj pogosto," je svoje želje o nadaljevanju partnerstva s Porzingisom izrazil Dončić.

Komentarjev 1
  • Charles_Robson 11:37 10.junij 2021.

    S prenosnim računalnikom zaslužim veliko denarja (168 do 250 USD / uro). Prvi mesec sem prejel ček za 24568 ameriških dolarjev. To spletno delo je preprosto in razumljivo, Pojdite na spodnje spletno mesto in začnite ......... >>>>>>> 𝐖𝐰𝐰.𝑭𝒂𝒔𝒕𝑪𝒂𝒔𝒉7.𝐜𝐨𝐦

Sorodne novice