Šport > Košarka
2727 ogledov

Tokrat Luka le ni bil prvo ime tekme

Luka Dončić Profimedia
Košarkarji Dallasa so v šesti tekmi gostili LA Clippers. Slednji so zabeležili novo zmago v gosteh s 104:97. Končna odločitev sledi v nedeljo.

V seriji prvega kroga končnice je bil v Dallasu na sporedu šesta tekma med domačimi Mavericks in LA Clippers. Luka Dončić in soigralci so se v dvoboj podali z vodstvom 3:2 v zmagah, prav vseh pet predhodnih obračunov se je končalo z zmagoslavjem gostov.

Rick Carlisle je tudi tokrat proti nekoliko nižji peterki Clippersov, ti so znova na začetku tekme začeli brez hrvaškega centra Ivice Zubca, na parket poslal Bobana Marjanovića in Kristapsa Porzingisa ter tako znova zaprl raketo. Domači so tekmo boljše odprli, po drugi trojki Tima Hardawayja Jr., ki ga je s tribun spremljal njegov slavni oče, pa so prvič prisilili goste v minuto odmora pri 14:10.

V naslednjih minutah so domači ostajali korak pred tekmeci, po petih zaporednih točkah slovenskega zvezdnika, ki je ob izvajanju prostih metov lahko poslušal klice MVP, MVP, pa so povedli s 24:19. A na drugi strani je bil razpoložen Reggie Jackson, ki je zadel trojko za -2, skupno pa je z metom 5/5 iz igre zbral 12 od 22 točk zasedbe iz Kalifornije.

Jackson je s šestim uspešnim metom iz prav toliko poizkusov kasneje izenačil na 26:26. Na semaforju sta ostali še dobri dve minuti v prvi četrtini. Ta se je sprva končala s štirimi točkami Dončića, zadel je dva težka meta, drugega tik pred zadnjim piskom sirene.

A med obema četrtinama so sodniki pregledali posnetek in njegov zadnji koš razveljavili zaradi prepoznega meta. Mavs so tako pred drugo četrtino vodili le z 28:26. Luka je zbral 11 točk, skok, tri asistence in ukradeno žogo.

Dončić je drugih 12 minut začel na klopi. Za razliko od pete tekme, ko se je moral hitro vračati v igro, ker so njegovi soigralci zapravljali priigrano vodstvo, je tokrat počival dlje časa. Druga peterka Dallasa je namreč poskrbela za 37:30. Pri tem izidu se je na parket vrnil slovenski zvezdnik in dodal dva prosta meta za +9.

Na srečo gostov pa se je razigral Kawhi Leonard, hitro dosegel sedem točk, malce pa so k naletu Clippers s čudnimi odločitvami, predvsem osebno napako Marjanovića v napadu, dodali sodniki.

Košarkarji iz Los Angelesa so povedli, Leonard pa je 14 sekund pred koncem polčasa zadel za 48:45. S trojko je poskušal izenačiti Dončić, vendar se je žoga odbila od obroča. Luka je na glavni odmor odšel s 15. doseženimi točkami, na drugi strani jih je enako število dosegel Jackson, še točko več pa Leonard.

Na začetku tretje četrtine so Clippers prišli do prednosti petih točk, to je bila do takrat njihova najvišja prednost na tekmi, vendar so se pri Dallasu hitro prilagodili na agresivno pokrivanje Dončića. Žoge so spuščali pod koš do Marjanovića, ki je zadeval, po ukradeni žogi Dončića pa je sledil še hiter protinapad, ki ga je v vodstvo s 53:52 z zabijanjem spremenil Porzingis.

Kasneje je štafeto pri Mavericks s sedmimi zaporednimi točkami prevzel Hardaway mlajši (60:55).

Dončić, ki je ob podvajanju branilcev hitro zbiral asistence, je nato zaključil protinapad za 67:60. Trener Clipperersov Tyronn Lue je v kratkem razmiku moral vzeti še drugo minuto odmora. Po njej je do hitrih petih točk prišel Leonard, tokrat je posvet na klopi zahteval Carlisle.

Leonarda prekinitev ni zaustavila, skupno je zbral zadnjih 13 točk gostov v tretji četrtini in jih popeljal do vodstva 73:72. Na drugi strani je sicer delovala naveza Dončić - Dorian Finney-Smith, prvi je zbral dve asistenci, drugi pa zadel dve trojki. Ko je Luka ukradel tretjo žogo na tekmi, je sledil še protinapad za vodstvo 77:73. Prednost domačih bi lahko dve sekundi pred iztekmom četrtine povišal Jalen Brunson, vendar je zgrešil oba prosta meta.

Oba trenerja sta na začetku zadnje četrtine namenila počitek svojima največjima zvezdnikoma, gostje pa so z delnim izidom 6:0 povedli za dve točki. 

Kasneje so Clippers s trojko Paula Georga že vodili z 82:79, a je s šestimi točkami odgovoril Hardaway in Dallas vrnil v vodstvo (85:84).

Domači so imeli nato dva odprta meta za povišanje vodstva, a ju niso izkoristili, na drugi strani sta bila natančna George in Leonard. Sledila je še spregledana osebna napaka pri metu Hardawayja za tri točke, po hitrem protinapadu, ki je sledil, pa so Clippers povedli z 90:85. 

4:40 pred koncem je trojko zadel Dončić, Mavericks pa so imeli nato tudi tri napade, ki pa jih niso izkoristili. Na drugi strani je žogo v svoje roke vzel Leonard in dvakrat zadel preko Slovenca, drugič trojko za vodstvo s 95:88. Ostali sta še dve minuti in 18 sekund. 

Luka je odgovoril s košem, a se Leonard ni ustavljal, sledila je nova trojka za 98:90.

Na drugi strani je odprt met za tri točke zgrešil Hardaway, minuto pred koncem pa so gostje povedli za deset točk. Dončić je zadel za 92:100, nato za 94:102, sledila je še trojka za 97:103. Ostalo je še 18 sekund.

Gostje so zadeli en prosti met, nato je Luka poizkusil s trojko, zgrešil, žogo je ujel Porzingis, a bil tudi on nenatančen izza črte. Čas se je iztekel.

Dončić je zbral 29 točk, osem skokov, 11 asistenc in tudi štiri ukradene žoge. Hardaway je zabeležil 23 točk, 12 pa Marjanović. Porzingis je obstal pri sedmih točkah. Voz kalifornijske ekipe je do zmage s 45. točkami potegnil Leonard.

Jackson je dosegel 25 točk, George 20 (13 skokov), vsi ostali košarkarji Clippers pa skupaj 14.

Komentarjev 1
  • Brittney_Larsen 16:11 05.junij 2021.

    Začnite delati doma. To je tisto, kar sem finančno najbolj nagrajeval. V petek sem po zaslužku 44.789 ameriških dolarjev prejšnji mesec dobil odličnega Audija A5. obiščite to spletno stran tukaj. .......... >>>>>>> 𝐖𝐰𝐰.𝑬𝒓𝒐𝑷𝒓𝒐𝒇𝒊𝒕.𝐜𝐨𝐦

Sorodne novice