Šport > Košarka
33492 ogledov

Dončić ga je pripeljal do zloma: "Boste to mirno požrli?"

luka dončić Epa
Košarkarski poznavalec je z grozo spremljal poigravanje Luke Dončića z njegovo ljubljeno ekipo.

Kljub črnim napovedim glede možnosti Dallas Mavericks za napredovanje v drugi krog končnice so Teksačani na krilih Luke Dončića še tretjič premagali Los Angeles Clippers in v seriji povedli s 3-2 v zmagah. 

Slovenec je v 42 minutah in pol zbral 42 točk, osem skokov in 14 podaj (osebni rekord v končnici) ob 46-odstotnem metu iz igre (17/37) in 50-odstotnem metu izza črte (6/12).

Luka Dončić Mavs NBA končnica Šport Na koncu drama, Luka s fenomenalno predstavo do zmage in vodstva s 3:2

Dončić tako še naprej ostaja nerešljiva uganka za tekmece, kar se odraža tudi v obrambnih strategijah trenerja Tyrona Luea. Tekom serije je namreč za pokrivanje 22-letnika zadolžil že celo vrsto najrazličnejših tipov igralcev, a je imel Dončić, ki so ga pokrivali Kawhi LeonardPaul GeorgePatrick Beverley, Reggie Jackson, Rajon Rondo, Nicolas Batum, Terance Mann in na trenutke celo Ivica Zubac, odgovore na vsa zastavljena vprašanja.

skip bayless | Avtor: Reševalni pas/Twitter Reševalni pas/Twitter
Po še eni Dončićevi izjemni predstavi živci popuščajo tudi košarkarskemu strokovnjaku Skipu Baylessu, gorečemu navijaču LA Clippers in zapriseženemu kritiku slovenskega čudeženega dečka. Ob nemoči njegovega moštva je komentator oddaje Undisputed doživljal pravcati čustveni zlom na družbenih omrežjih.

"Pa smo spet tam. Clippers ne igrajo z enakim zanosom kot v Dallasu. V tem trenutku nisem preveč prepričan v njihove možnosti," je zapisal uvodoma. "Napovedal sem, da bo imel Dončić pošastno tekmo. Je že začel. Pomagalo bi, če Reggie Jackson ne bi bil tako slab v obrambi."

"KAJ? NEŠPORTNA OSEBNA NAPAKA ZA MARCUSA MORRISA? SAJ SE ŠALITE! Sodniki bodo Dallasu na vsak način pomagali do zmage," je postajal vse bolj nervozen. "Dončić je zmešan. Hihita se in zmajuje z glavo, češ, saj me ne moreš pokrivati. Clippersi, boste to mirno požrli, kot ste naredili na prvi in drugi tekmi? DRVITE KATASTROFI NAPROTI."

"Tako kot vsi drugi so tudi Clippersi mislili, da je serija odločena. Igrajo brez žara ali vztrajnosti. Mavericksi igrajo čvrsto in se sprehajajo do koša. Boleče. Ne pozabite, da Dončić trojke zadeva le 33-odstotno, Mavsi pa so šele 18. ekipa v ligi. Zadnjih sedem četrtin so Mavsi v povprečju dosegali po 22 točk na četrtino. Clippersi so jim pravkar dopustili 35 točk. SLAB OBET. VELIKE TEŽAVE."

Luka Dončić Clippers Mavs Video Šport Tako so ZDA reagirale na Dončićevo virtuozno predstavo

 | Avtor: Epa Epa
"Clippersi se dobro držijo, kadar se jim Dončić ne posmehuje na parketu. Samo če še Kawhi prebudi in odigra kot v Dallasu, bodo preživeli to tekmo. To je bila Dončićeva osebna napaka v napadu, vendar je nikoli ne piskajo. Sodniki obožujejo Luko in Mavse."

"Reggie Jackson me spravlja ob pamet, spravite ga že z igrišča. Clippersi izgubljajo po tri, štiri zaporedne žoge. Težko gledam. Tako površno. Tako brez navdiha. Brez ubijalskega instinkta. 'Air-ball' Ronda. Clippersi so pečeni. Izgubili so tretjič zapored doma. Ne verjamem, da lahko zmagajo še tretjič v Dallasu, kar pomeni izpad. Imeli so svojo priložnost. Želim si, da bi izgubili za 50 točk, saj bi bilo tako manj boleče. Dejansko so imeli možnosti. Primeren konec: 'air-bal' Kawhija. Rondo mu je dal vedeti, kaj si misli o tem. Toliko zgrešenih metov. Nobene hrbetnice. Konec je z njimi."

Komentarjev 1
  • matermila 04:07 04.junij 2021.

    Bayless,se bo treba navadit.