Šport > Košarka
230 ogledov

Tekma v Denverju odločena po dveh podaljških

aaron gordon Profimedia
Moštvo Vlatka Čančarja je v seriji s Portland Trail Blazers povedlo s 3:2 v zmagah.

Ekipa Denver Nuggets je v prvem krogu končnice severnoameriške košarkarske lige NBA doma po dveh podaljških s 147:140 premagala Portland Trail Blazers in povedla s 3:2 v zmagah. Slovenski košarkar v vrstah domačih Vlatko Čančar ni dobil priložnosti za igro. Branilci naslova Los Angeles Lakers so na pragu izpada.

Nuggets so zmagali kljub 55 točkam, ki jih je dosegel Damian Lillard za klubski rekord Portlanda v končnicah, od tega je zadel 12 trojk, kar je rekord lige v zaključnih bojih za prvaka.

Pred tem jih je 11 v končnici zabeležil igralec Golden State Klay Thompson v Oklahoma Cityju 10. maja 2016. Za domače je Srb Nikola Jokić zbral 38 točk, 11 skokov in devet podaj.

Košarkarji Brooklyn Nets so premagali Boston Celtics s 123:109 in slavili v zmagah s 4:1, igralci Phoenix Suns pa so visoko odpravili branilce naslova Los Angeles Lakers, bilo je 115:85 za vodstvo Phoenixa s 3:2 v zmagah.

lebron james | Avtor: Epa Epa
Devin Booker je dosegel 30 točk za Phoenix, ki je prišel do lepe prednosti že na začetku tekme. Lakers so sicer povedli z 10:5, a so tekmeci v uvodu v drugo četrtino odgovorili z delnim izidom 21:2. Prednost je v tretjem delu narasla že na 36 točk, ko je igrišče dokončno zapustil zvezdnik LeBron James, ki je dotlej dosegel 24 točk, rezervist Kyle Kuzma jih je dodal 15, nihče drug pa iz ekipe Lakers ni dosegel dvomestnega števila točk.

V Denverju je bil neustavljiv Lillard, tridesetletni igralec Portlanda je s trojko 3,7 sekunde pred koncem rednega dela izsilil prvi podaljšek, drugega pa prav tako z metom od daleč za izenačenje na 135:135. Zadnjo trojko je zadel za vodstvo Portlanda s 140:138, kar pa so bile tudi zadnje točke gostov.

"Ni pomembno, koliko točk sem dosegel, izgubili smo, poleg tega pa smo sedaj v položaju, ko ne smemo v seriji izgubiti niti enkrat več," je bil razočaran Lillard. Poleg Jokića sta bila v napadu Nuggets učinkovita tudi Monte Morris (28) in Michael Porter Jr. (26).

James Harden je prišel do trojnega dvojčka, 34 točkam je dodal po 10 skokov in podaj, Kyrie Irving je dodal 25 točk, Kevin Durant pa 24. S tem je velika trojica Brooklyn Nets popeljala v drugi krog, kjer jih čaka ekipa Milwaukee Bucks, ki je s 4:0 v zmagah pred tem izločila podprvake lanske sezone Miami Gorana Dragića. Milwaukee si je kot prva ekipa letos zagotovila polfinale katere izmed konferenc.

Izidi, končnica, 1. krog:
- vzhod:
Brooklyn Nets - Boston Celtics           123:109
- Brooklyn slavil v zmagah s 4:1

- zahod:
Denver Nuggets - Portland Trail Blazers  147:140 (po dveh podaljških)
- Denver vodi s 3:2 v zmagah

Phoenix Suns - Los Angeles Lakers        115:85
- Phoenix vodi s 3:2 v zmagah

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice