Šport > Košarka
1602 ogledov

Dallasu se ob takšni igri ne obeta nič dobrega

Luka Dončić Profimedia
Košarkarji Dallasa in LA Clippers so se pomerili na četrti tekmi prvega kroga končnice. Prepričljivo so zmagali košarkarji iz Kalifornije s 106:81.

Luka Dončić je bil zaradi težav z otrdelim vratom vprašljiv za četrti dvoboj med dallasom in LA Clippers, a je po pričakovanjih stisnil zobe. Mavericks so se v drugi domači dvoboj sicer podali z vodstvom 2:1 v zmagah. Dobili so prvi dve tekmi v Kaliforniji, a nato klonili na domačem parketu.

Za razliko od prejšnjih obračunov so tokrat Clippers bolje krenili v dvoboj in povedli z 9:6, ob tem pa so z nekaj piski dvorano razburili sodniki. Že pri omenjenem rezultatu je tako Rick Carlisle zahteval pregled posnetka, a sodniki niso spremenili odločitve, že v prvih minutah so gostitelji tako ostali brez 'trenerskega izziva' sodniške odločitve. Namesto blokade Kristapsa Porzingisa, je dva prosta meta dobil Paul George, zadel je oba za +5. V prvi polovici četrtine so domači zbrali šest osebnih napak, gostje le eno.

Manjši preobrat je z vstopom v igro prinesel Boban Marjanović, Dončić še ni zadel v polno, a se je po dveh njegovih asistencah Dallas približal na 12:13. Zasedba iz Kalifornije je vzela mnuto odmora, po njej pa zaigrala precej boljše, še zlasti v obrambi. Mavericks so imeli težave z metom, Dončić je tako v prvi četrtini iz igre metal 2/8, razlika pa je narastla do +12. Ob zvoku sirene je nato Jalen Brunson zadel trojko za 22:31, to je bil šele prvi uspešen met domačih izza črte. Luka je zbral štiri točke ter po dva skoka in podaji. V prvi četrtini so Mavs iz igre metali 39-odstotno, Clippers pa 57-odstotno.

Prve štiri minute druge četrtine je Dončić presedel na klopi, gostje so ob razploženem Georgu povedli za 18 točk. Slovenski zvezdnik se je v napadu prebudil, a s soigralci v obrambi nikakor ni uspel zaustaviti Kawhija Leonarda. Ta je do polčasa zadel osem od desetih metov.

Visoko vodstvo gostov ni bilo nikoli resneje ogroženo. Clippers so na glavni odmor odšli s prednostjo 61:45.

Dončić je v svojo statistiko vpisal 15 točk, na drugi strani sta bila še uspešnejša Leonard s 17. in George z 18. točkami. Mavericks, ki težko zmagujejo ob slabem metu za tri točke, so v prvem polčasu zadeli le tri trojke iz 16 poizkusov (18,8 %).

Tudi začetek tretje četrtine je bil slab za domače. Tekmec je z delnim izidom 8:0 povedel za 24 točk. Košarkarji Dallasa so delovali povsem brezvoljno. Tudi Carlislova minuta odmora ni spremenila razmer na parketu, v zadnji dve minuti četrtine so Clippers vstopili z rezultatom 80:55. Sledil je koš Dončića, po dveh prostih metih Georga, to sta bili njegovi edini točki v tretjem delu gre, pa je s svojo prvo trojko Dorian Finney-Smith poskrbel za 60:82. Pred zadnjimi 12 minutami so domači tako zaostajali za 22 točk.

Razlika se je pod mejo dvajsetih točk nato spustila le enkrat. Finney-Smith je bil pet minut in pol pred koncem znova natančen izza črte za 72:90, a sta v naslednji minutina dru gi strani sledili dve trojki Reggieja Jacksona. Tudi domača klop je spoznala, da preobrata ne bo, Carlisle je na teren poslal rezerviste. Ostalo je le še vprašanje o končni razliki.

Luka Dončić | Avtor: Profimedia Profimedia

Načeti Dončić je dosegel 19 točk (met iz igre 9/24, za dva 8/17, za tri 1/7, prosti meti 0/5) in zbral še po šest skokov in asistenc. Porzingis je vpisal točko manj, edini, ki je še zabeležil dvoštevilčno število točk, je bil Marjanović (12). Leonard, ta je nekoliko zašepal v zaključku dvoboja, se je ustavil pri številki 29, George pri 20.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice