Šport > Košarka
7420 ogledov

Dežurni kritik znova udaril po Dončiću: "Je še hujši kot..."

Luka Dončić Profimedia
Clippers zmanjšali zaostanek, Dončić dosegel 44 točk, a se znova znašel na udaru kontroverznega analitika.

Los Angeles Clippers so v lanski sezoni Dallas Mavericks izločili v prvem krogu končnice s 4:2 v zmagah. Letos pa so Teksašani v boju za svoj drugi naslov prvakov po letu 2011 vsekakor bolje začeli ter povsem zasenčili eno najboljših obrambnih ekip v ligi NBA.

Tudi na tretji tekmi je kazalo na enosmerni promet s strani Dallasa, ki je v veliko navdušenje 17.705 navijačev na tribunah American Airlines Centra po osmih minutah vodil že z 19 točkami. A so Clippers nekako našli način, da so si, ob izjemnem Luki Dončiću, vseeno tlakovali pot za vrnitev.

Luka Dončić Ustvaril zgodovino Šport Luka na poti, da postane največji? Pri komaj 22 letih postavil nov NBA rekord!

Medtem ko se je Dončić izkazal s še tretjo tekmo po vrsti, na kateri je dosegel 30 točk, oziroma več, pa je tokrat ostal bolj kot ne osamljen pri tem. Kristaps Porzingis je v prvih petih minutah tekme vknjižil šest točk, a je v nadaljevanju uspel izvleči le še tri točke. Clippers so povsem onemogočili tudi Tima Hardawayja Jr., ki je imel met zgolj 4-14 za 12 točk. Na prvih dveh tekmah končnice je bilo njegovo povprečje 25 točk. Josha Richardsona in njegov mizerni prispevek, pa bolje, da sploh ne omenjamo.

Najboljši pri gostujoči zasedbi iz Los Angelesa je bil Kawhi Leonard s 36 točkami, Paul George je dodal 29 točk, kar je bilo dovolj za zmago ekipe iz mesta angelov, kljub temu da je Luka s 44 točkami (in 9 skoki ter 9 asistencami) dosegel svoj osebni rekord končnice.

Luka Dončić | Avtor: Profimedia Profimedia

Toda Dončić s svojo neverjetno predstavo vendarle ni prepričal čisto vseh. Potem ko je bil po prvih dveh tekmah končnice neverjetno tih, se je tokrat znova oglasil eden najbolj osovraženih športnih analitikov na svetu, zloglasni Skip Bayless, ki je Dončićev poraz izrabil za odlično priložnost, da se ponovno znajde v središču pozornosti.

Eden izmed redkih še obstoječih Dončićevih kritikov, ki je Slovenca že večkrat označil za precenjenega in si je celotno svojo kariero zgradil z brezsmiselnimi napadi na najboljše športnike sveta, se je tokrat obregnil ob zdravstvene težave, ki jih je v drugem polčasu začel kazati Luka.

luka dončić Kako se reče? Šport Dončić nasmejal splet

"Hecno je, kako se je Dončić, ko je spoznal, da bo izgubil, začel pačiti in posvečati pozornost svoji levi rami. Kot kaže ima v sebi nekaj LeBrona (Jamesa op. p.). Je pa še hujši izvajalec prostih metov, kot Kralj (vzdevek James op. p.). Clippers so ga preganjali in ga skuhali v obrambi. Kar imejte Luko. Dajte mi raje Kawhija," je tokrat z jezikom opletal Bayless.

Tako redko, kot mu Luka ponudi priložnost, mora Skip resnično izrabiti vsako, da se lahko ponovno za nekaj časa znajde v središču pozornosti. Bomo videli, če bo še vedno glasen po 4. tekmi, ki je na sporedu v noči iz nedelje na ponedeljek.

luka dončić "Je to MVP?" Šport Brezobrazni kritik takole planil na ranjenega Dončića Luka Dončić Mavs Takoj napad Šport "Ali Luka postaja mulasta diva?" luka dončić Brez milosti Šport Dončićev stari znanec spet obračunal s Slovencem luka dončić Težke besede Šport Dončićev dežurni kritik zavil na stara pota: "Luka je eden najslabših ..." luka dončić Razodetje Šport Ne boste verjeli, kaj o Dončiću po novem govori najostrejši kritik luka dončić Diskreditacija Šport Brezsramen napad na Dončića: "Raztrgal ga bom. Luka je skrajno precenjen."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice