Šport > Košarka
9458 ogledov

"Ali Luka postaja mulasta diva?"

Luka Dončić Mavs Profimedia
Košarkarski poznavalec izkoristi vsako priložnost za kritiko na račun Luke Dončića.

V zaključku tekme med Dallas Mavericks in Milwaukee Bucks je prišlo do nesoglasja med Lukom Dončićem in trenerjem Rickom Carslisom. Čeprav je imel Dallas v dobrem še eno minuto odmora, Carlisle svojih varovancev ni poklical na posvet, temveč jih je prepustil lastni presoji v upanju, da bodo izkoristili nepostavljeno obrambo Milwaukeeja.

Akcija se je končala z dvema zaporednima zgrešenima metoma z razdalje, preden so domači izsilili osebno napako, kar je tehtnico dokončno prevesilo v korist Bucksov. 

Luka Dončić NBA Šport Dončić v zadnji sekundi poskusil nemogoče

Neuspešna akcija Dallasa je ujezila Luko Dončića, ki se je odkrito pritoževal nad taktično odločitvijo gostujoče klopi. Predvsem ga je zmotilo, ker Carlisle po zgrešenem metu Treyja Burka ni zahteval minute odmora, nakar je žogo z neizdelanim metom zapravil Kristaps Porzingis.

Slovenec je sicer po tekmi poudaril, da so tovrstne odločitve v domeni trenerja. Dodal je še, da bi bila v primeru dosežene trojke njegova reakcija povsem drugačna.

luka dončić Sporno Šport Dončić obračunal s trenerjem, reakcija močno odmeva

Kljub zrelemu odzivu je s svojo čustveno reakcijo na parketu znova postal ranljiv za napade na družbenih omrežjh.

To je nemudoma izkoristil ameriški analitik Skip Bayless, ki še vedno slovi kot Dončićev najbolj neizprosen kritik.

rick carlisle Polemika Šport Carlisle odgovoril Dončiću: "To sem naredil zato ..."

"Ali Luka postaja mulasta diva? Očitno je bil jezen na svoje soigralce/trenerje, ker ni dobil žoge ob dveh zgrešenih metih za tri. V lanski sezoni je zadel enega od desetih poskusov za izenačenje ali zmago," si je Dončića spet privoščil Bayless.


 

Komentarjev 4
  • Dan_Dan 12:16 17.januar 2021.

    To smo ves čas vedeli...mamin sinček. Mamica mu je vse dovolila, ga ujčkaka, zraven pa še fotru jajca odrezala....in po imaš razmazanca neposlušnega, ki prihaja pozno iz plenic in to se dogaja sedaj...to nima veze s izkušenostjo v košarki, ampak ...prikaži več s pravim karajterjem, ki se bo pokazal v naslednjih letih in tu bodo problemi, zelo predvidljivi.

  • peromornar 14:52 16.januar 2021.

    Ah, pa še to. Avtor članka naj se nauči anglešline in slovenščine. ""Ali Luka postaja mulasta diva?"....ni mulasta ampak muhasta, v angleščini pa "pouty" pomeni osebo ki se kuja. A bo ?

  • peromornar 14:47 16.januar 2021.

    A muhasta diva? Absolutno, bajta za nevemkolikomilionov, besen avto, mama željna pozornosti je enako muhasti divi. Dober je, zelo dober, a nezrel in preveč pod vplivom pijavk. Škoda.