Šport > Košarka
3659 ogledov

Dončić obračunal s trenerjem, reakcija močno odmeva

Print Screen
Slovenski košarkarski zvezdnik je bil vidno frustriran nad razpletom tekme z Milwaukee Bucks.

Moštvo Luke Dončića je utrpelo prvi poraz po štirih zaporednih zmagah. V napeti končnici je moral Dončićev Dallas priznati premoč Milwaukee Bucks Giannisa Antetokounmpa (109:112).

Tekma je bila izenačena vse do zadnjih sekund, ko so gostje zgrešili dva pomembna poskusa za prevzem vodstva, v zadnji sekundi pa je z nemogočim metom poskusil še Dončić, a je zmaga ostala doma.

Slovenski košarkar, ki je v slabih 36 minutah vpisal 28 točk (50% met iz igre), 13 podaj in devet skokov, je bil v zaključku tekme vidno razburjen, ker trener Rick Carlisle ni porabil zadnje minute odmora.

Manj kot pol minute pred koncem je pri zaostanku Dallasa s 107:109 poskus za tri zgrešil Trey Burke, do skoka pa je prišel Willie Cauley-Stein, ki je žogo spravil do Kristapsa Porzingisa. Latvijec je imel lepo priložnost, da Dallas popelje v vodstvo, a je grdo zgrešil, nakar so gostje naredili osebno napako. 

luka dončić | Avtor: Print Screen Print Screen
Jezni Dončić se je bo tem prijel za glavo in jezno gestikuliral v smeri gostujoče klopi, češ da bi morali izkoristiti zadnjo minuto odmora.

Domači so zadeli oba prosta meta, Dončić pa je uspel znižati na dve točki razlike. Po še eni osebni napaki je bil s črte polovično uspešen Brook Lopez, Dončić pa je ob zadnjem poskusu z velike razdalje zadel le tablo.

"Mislim, da nismo odigrali dobro. Imeli smo lepo priložnost, da povedemo. Kljub slabemu večeru smo nekatere stvari naredili dobro," je po tekmi povedal 21-letnik, nato pa spregovoril še o sporni odločitvi Rick Carlisla. "Ne vem. To je trenerjeva odločitev. Če bi zadeli tisti met, bi bilo vse drugače. Kaj pa vem. Trener je tisti, ki odloča," je dejal.

Porzingis, ki je odigral šele drugo tekmo po operaciji kolena, je priznal, da se mu je pri metu preveč mudilo. "Imel sem dovolj časa. Ne bi smel hiteti. Če bi si vzel dovolj časa, bi lahko zadel. Pozna sem, da sem izven ritma. Še naprej bom moral delati in sčasoma bom ujel pravo formo," je dejal zvezdnik.

Komentarjev 1
  • Žurnalček 10:57 16.januar 2021.

    Še mal pa se tole zaradi idiotskih naslovov, ne bo več dal čitat !

Sorodne novice