Šport > Košarka
2605 ogledov

Dončić v zadnji sekundi poskusil nemogoče

Luka Dončić Profimedia
Dallas je na gostovanju pri Milwaukeeju izgubil s 109:112.

Luka Dončić in soigralci so tokrat gostovali pri Milwakueeju, ki je v zadnjih dveh sezonah prišel do najboljšega razmerja med zmagami in porazi v rednem delu tekmovanja, Giannis Antetokounmpo pa si je dvakrat priigral naziv najboljšega posameznika v ligi. Bucks so nato dvakrat (pre)hitro pokleknili v končnici. Milwaukee je v novi sezoni odigral 12 tekem (8-4) in je pred dvobojem zasedal tretje mesto na Vzhodu, Dallas 10 (6-4), to je zadoščalo za peto pozicijo na Zahodu.

Slovenski zvezdnik je bil v prvih petih minutah in pol udeležen pri vseh petih koših Dallasa iz igre. Sam je zadel oba meta, ki ju je usmeril na koš, ob tem je še trikrat asistiral. Milwaukee je po izenačenem začetku sicer nanizal 12 točk zaporedoma za vodstvo z 18:10. Razlika bi lahko bila še večja, a je Giannis zgrešil tri od štirih prostih metov. Na drugi strani sodniki niso piskali, Dallasov trener Rick Carlisle je ob minuti odmora neuspešno protestiral pri sodnikih. Razmerje prostih metov v prvi četrtini je bilo 10:2 v korist domačih.

Mavericks so se v nadaljevanju četrtine približali na tri točke zaostanka, a je pet zaporednih točk dosegel Giannisov brat Thanasis Antetokounmpo, prvih 12 minut pa se je končalo s 30:23. Dončić je zbral 9 točk, skok in 5 asistenc.

Luka Dončić | Avtor: Profimedia Profimedia

Luka je kot ponavadi izpustil začetek druge četrtine, že po slabi minuti in pol pa je Carlisle moral zahtevati minuto odmora pri zaostanku 25:37. Posvet na klopi ni pomagal, še pred koncem četrte minute v tej četrtini je Dallasova klop znova zahtevala prekinitev, tokrat pri -14.

Dončić se je v igro vrnil šele dobre štiri minute pred polčasom pri zaostanku 38:47. Pri Dallasu se je sicer razigral Tim Hardaway Jr., ki je ob šesti asistenci Slovenca zadel tudi trojko za 43:47. Ob vstopu v zadnji minuto prvega polčasa so imeli košarkarji iz Teksasa nato celo na voljo dva meta za tri točke, ki bi jih popeljala v vodstvo, a je žogo dvakrat ustavil obroč. Sledila je kazen, Milwaukee je z dvema trojkama zaključil drugo četrtino in s šestimi zaporednimi točkami ob odmoru vodil s 55:47.

Bucks so slabo odprli tretjo četrtino, dve minuti niso dosegli koša, Giannis pa si je prislužil že četrto osebno napako ob košu Luke Dončića. Ta je po minuti odmora zadel še dodaten prosti met za 54:55. V naslednjem napadu je imel Dallas znova priložnost za prevzem vodstva, a bil znova neuspešen, Milwaukee pa je z delnim izidom 8:0 še enkrat več pobegnil.

Gostje v svojem lovu niso popuščali, v igri jih je s trojkami držal Hardaway, sledil je koš Dončića, nato pa še trojka Kristapsa Porzingisa le za točko zaostanka. Ob tem je Slovenec, ki je zgrešil trojko za izenačenje ob izteku četrtine, podelil že svojo 12. asistenco. Zbral je še 17 točk in štiri skoke.

Luka Dončić | Avtor: Profimedia Profimedia

Domači so v zadnjo četrtino vstopili s prednostjo 84:81. Porzingis je dosegel prve štiri točke Dallasa, Trey Burke pa je zadel trojko za 88:88. A še naprej so izgubljali skok pod svojim obročem, Bucks so še vedno zadevali iz drugih napadov.

Luka se je v igro vrnil že po dobrih štirih minutah igre v zadnji četrtini, ko je bil na semaforju izpisan rezultat 96:94 v korist čete Mika Budenholzerja. Po njegovi minuti odmora je Giannis dosegel štiri točke, a pri tem še naprej katastrofalno slabo izvajal proste mete, od desetih poizkusov je zadel le enega. Dončić je znova pripeljal Dalas na točko zaostanka s petimi zaporednimi točkami, s trojko je poskrbel za 99:100.

Tri minute pred koncem so gostje povedli, po 13. Dončićevi asistenci je trojko zadel James Johnson. A z dvema je na drugi strani odgovoril Khris Middleton za 109:105. Po minuti odmora je Luka prodrl pod koš in zadel. V zadnji minuti sta trojki za novo vodstvo Dallasa zgrešila Burke in Porzingis. Po Burkovem metu in ulovljeni žogi v napadu, bi pri gostih najverjetneje morali klicati minuto odmora, s tem bi dobili priložnost za bolj umirjen napad. Dončić je bil vidno nezadovoljen s potekom zadnje akcije.

Po zgrešenem metu Latvijca je bil sicer hitro storjen prekršek nad Middletonom, ki je kot odličen izvajalec prostih metov poskrbel za 111:107. Ostalo je le slabih osem sekund.

Dončić je dve sekundi pred koncem še zadel, a je tudi Milwaukeeju ostala še minuta odmora. Po hitrem prekršku na Brookom Lopezom je bila na semaforju še sekunda in šest desetink. Lopez je zgrešil drugi prosti met, Luka je prišel do žoge, nato pa moral poizkusiti z nemogočim metom globoko s svoje polovice igrišča. Žoga je zadela tablo.

Prva violina Dallasa je tekmo zaključila z 28 točkami, 9 ulovljenimi žogami in 13 podajami. Hardaway ml. je dosegel 22 točk, Porzingis 15, k temu je dodal 11 skokov. Giannis Antetokounmpo se je ustavil pri 31 točkah, Middleton pri 25.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice