Šport > Košarka
802 ogledov

"Dončić lahko postane eden največjih, pa ne zgolj statistično"

rick carlisle Epa
Trener Rick Carlisle je po bil po 800. zmagi v ligi NBA poln hvale na račun Luke Dončića.

Dallas Mavericks so se pod vodstvom Luke Dončića veselili šeste zmage v letošnji sezoni (6-4). Dončić je bil s 34 točkami, 13 skoki in devetimi podajami na pragu novega trojnega dvojčka, manjkajočo podajo pa je kompenziral s kar štirimi blokadami, kar je njegov osebni rekord od prihoda v ligo.

Luka Dončić NBA Šport Luka neustavljiv ob vrnitvi dolgo časa odsotnega kolega

Trener Dallasa Rick Carlisle, ki se je podpisal že pod svojo 800. zmago v NBA, je po tekmi dejal: "Ta njegova statistika je bila spektakularna, a igral je še bolje, kot kažejo številke."

"Dončić ima vse možnosti, da postane eden najboljših košarkarjev vseh časov. Pri tem ne mislim zgolj za njegove veščine in statistiko, s katero lahko postreže, ampak tudi za njegovo držo na parketu ter vodstvene sposobnosti," je dodal 61-letni Carlisle.

luka dončić zahtevno občinstvo Šport Dončića izžvižgali lastni soigralci

Dallas je dobil zadnje štiri zaporedne tekme, kar Dončić pripisuje napredku v obrambi. "Če želiš osvojiti naslov, potem moraš imeti najboljšo obrambo. Brez obrambe ne bomo osvojili ničesar," je dejal.

Ob zmagi Dallasa je prvič v sezoni na parket znova stopil Kristaps Porzingis, ki se je po operaciji kolena vrnil s 16 točkami (37,5-odstoten met iz igre), štirimi skoki in dvema blokadama.

dončć marjanović Poziv medijem Šport Boban zahteva odgovor: "Luka, zakaj mi kradeš blokade?"

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.