Šport > Košarka
389 ogledov

Irvingu grozi izguba 377.000 evrov na tekmo

kyrie irving Epa
Liga NBA je zaostrila sankcije za kršitve protokola v zvezi s covidom-19.

Kyrie Irving, zvezdnik ekipe Brooklyn Nets v severnoameriški košarkarski ligi NBA, je v preiskavi, ker je bil brez maske na rojstnodnevni zabavi svoje sestre. V tem času je sicer zaradi osebnih razlogov izpustil tri tekme svojega moštva.

NBA, ki je sprožila preiskavo, je medtem zaostrila ukrepe v boju z novim koronavirusom.

Po pravilih NBA je igralec, ki krši protokole lige za zajezitev bolezni, izgubi 1/72 svoje plače, kar bi v primeru Irvinga, ki dobi 33,46 milijona dolarjev letno, pomenilo izgubo dobrih 460.000 dolarjev ali 377.000 evrov na tekmo, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

kyrie irving | Avtor: Epa Epa
NBA prepoveduje odhode igralcev v nočne klube, bare in drugam, kjer je več kot 15 ljudi. Eden od trenerjev Nets Sean Marks je dejal, da ta čas še ni znano, kdaj se bo Irving vrnil na igrišče, "bo pa dobil priložnost, da pojasni vzrok za odsotnost in kršenje pravil".

Vodstvo lige je svoja zdravstvena pravila danes še zaostrilo ter se odzvalo na vse več prestavitev tekem zaradi pozitivnih primerov v ekipah (Chicago - Boston, Boston Orlando, Washington - Utah). Še več bo nošenja mask, v garderobi bodo sestanki lahko trajali le 10 minut, igralci pa ne bodo smeli zapuščati svojih domov ob domačih tekmah ter hotelov ob dvobojih v gosteh, razen ob odhodu na trening ali druge nujne obveznosti, povezane z ekipo.

Obiski igralcev in strokovnega osebja bodo odslej dovoljeni le ob izpolnjenih dodatnih pogojih. Obiskovalci namreč bodo morali dvakrat tedensko opraviti testiranje na covid-19. Tudi v hotelih, v katerih so nastanjene ekipe, odslej obiskov ne bo več.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.