Šport > Košarka
21529 ogledov

Dončića izžvižgali lastni soigralci

luka dončić Profimedia
Mladi zvezdnik ni zadostil pričakovanjem svojega moštva.

Luka Dončić je imel globoko v tretji četrtini srečanja s Charlotte Hornets, ki ga je Dallas dobil s 104:93, priložnost za spektakularen zaključek hitrega protinapada, a se je, namesto da bi žogo pošastno zabil skozi obroč, odločil za polaganje.

Umirjen zaključek akcije med njegovimi soigralci ni požel prav velikega navdušenja. Namesto da mu zaploskali za ukradeno žogo in doseženi točki, so ga nagradili z žvižgi in navzdol obrnjenimi palci. 

Verjetno ni treba posebej poudarjati, da je bilo vse skupaj mišljeno bolj za šalo kot zares, je pa res, da bi se Dončić lahko odločil za bolj bombastičen koš, ki bi romal neposredno med vrhunce srečanja.

No, na koncu je še vedno najpomembneje, da je ukradeno žogo pretvoril v dve točki.

Dončić v ligi NBA ne slovi ravno po atraktivnih zabijanjih, kar pa ne pomeni, da tega ni zmožen. Tudi sam se zaveda, da odriv in eksplozivnost nista njegovi najmočnejši prvini, zaradi česar se je v preteklosti že šalil na svoj račun.

Lani je denimo objavil posnetek zabijanja iz časov, ko je bil še košarkar Real Madrida. "Ko sem še skakal," je pripisal.

Dallas Mavericks so proti moštvu v lasti velikega Michaela Jordana zabeležili četrto zaporedno zmago in skromen izkupiček 2-4 spreobrnili v solidnih 6-4. Trenutno so na šestem mestu zahodne konference.

Luka Dončić NBA Šport Luka neustavljiv ob vrnitvi dolgo časa odsotnega kolega

Dončić je proti sršenom dosegel nov mejnik, in sicer je na srečanju vpisal štiri blokade, kar je največ v njegovi karieri. V nekaj manj kot 35 minutah je dosegel še 34 točk, 13 skokov, devet podaj in dve ukradeni žogi ob 56-odstotnem metu iz igre (14/25), 56-odstotnem metu za tri (5/9) in 50-odstotnem izvajanju prostih metov (1/2).

james harden NBA Šport Harden zapustil Houston v spektakularni menjavi
Komentarjev 1