Šport > Košarka
6060 ogledov

Ko je že kazalo, da se drama umirja, je Harden storil tole

james harden Profimedia
Trikratni najboljši strelec lige NBA je prvič javno potrdil, da želi zapustiti Houston.

James Harden je po drugem zaporednem porazu proti Los Angeles Lakers (100:117) prvič javno potrdil, da si želi zapusiti Houston. "Enostavno nismo dovolj dobri," je ob skromnem izkupičku 3-6, kar rakete uvršča na predzadnje mesto zahodne konference, novinarjem zaupal 31-letnik. 

"Nimamo prave kemije in talenta. Na zadnjih nekaj tekmah se je to dobro videlo. Rad imam to mesto. Dobesedno sem storil vse, kar sem lahko. Ta položaj je res nor. Je nekaj, kar ni moč popraviti," je dodal nekdanji MVP lige NBA (2018).

Goran Dragić Miami Heat NBA Šport Na tekmi Miamija in Philadelphie manjkalo kar 16 igralcev

Harden je moral sinoči še drugič v treh dneh priznati premoč aktualnim prvakom LA Lakers. V 31 minutah je dosegel 16 točk, sedem skokov in šest podaj ob samo 31-odstotnem metu iz igre.

Njegovo povprečje doseženih točk v letošnji sezoni znaša 26,0 točke, kar je dobrih osem točk manj kot lani, ko se je še tretjič zapored okitil s priznanjem za najboljšega strelca lige.

Russell Westbrook James Harden Houston Rockets | Avtor: Epa Epa
Harden je že novembra zahteval prodajo, vendar so ga takrat šefi preslišali. Pred njim si je selitev iz Houstona izpogajal Russell Westbrook, s katerim sta si nekoč delila slačilnico v Oklahomi, ob ponovni združitvi moči pa so se med njima kmalu pojavila številna nesoglasja.

Harden se decembra ni zglasil na pripravah pred novo sezono, kar je še dodatno poslabšalo odnose v ekipi.

Liga NBA mu je nato konec lanskega leta izrekla 50.000 dolarjev kazni zaradi kršitev protokola v zvezi s pandemijo covida-19, potem ko se je udeležil zabave v zaprtem prostoru z več kot 15 obiskovalci. Na zabavi ni nosil maske ali upošteval varnostne razdalje.

Za nekaj razburjenja je poskrbel tudi s svojim izgledom, saj je med kratkim premorom pridobil kar nekaj kilogramov, za nameček pa je dal soigralcem jasno vedeti, da ga ne zanima sodelovanje z Johnom Wallom, ki ga je Houston dobil v zameno za Westbrooka. 

American Airlines Arena Dallas Kriza Šport Bomo (spet) ostali brez Dončićevih in Dragićevih tekem?

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.