Šport > Košarka
1046 ogledov

Bomo (spet) ostali brez Dončićevih in Dragićevih tekem?

American Airlines Arena Dallas Profimedia
Epidemiološka slika v ZDA še vedno ne dovoljuje brezskrbnega načrtovanja tekem.

Ljubitelji lige NBA z nejevoljo spremljajo novice o vse večjem številu okuženih košarkarjev. V zadnjih dneh je že odpadlo nekaj srečanj, med "žrtvami" so bili tudi Miami Heat z Goranom Dragićem in Dallas Mavericks z Luko Dončićem.

Vse več igralcev je bilo soočenih s pozitivnim testom na covid-19, zaradi usmeritev lige pa so nato ob okuženih od moštva oddaljeni tudi tisti, ki so bili z njimi v bližnjem stiku.

Luka Dončić Mavs Odpoved Šport Težave pri Dallasu so prevelike, Mavericks brez tekme

Tako nekatera moštva niso bila zmožna zagotoviti sedem zdravih igralcev za tekmo in posledično je regularnost tekmovanja močno okrnjena.

Še pred nekaj dnevi je komisar lige Adam Silver zatrjeval, da daljša prekinitev vseh tekmovalnih aktivnosti ne pride v poštev, a ob naraščujočem številu okuženih so mnogi ameriški mediji takšno držo označili za problematično.

Svoje so dodali tudi nekateri trenerji, ki so začeli opozarjati na večjo možnost poškodb, ker košarkarji niso v rednem trenažnem procesu.

"Covid je ustvaril to situacijo, toda glavna težava zdaj ni covid. Glavna skrb so poškodbe," je po tekmi proti Denverju, kjer je njegova ekipa zaigrala v zdesetkani postavi, dejal trener Philadelphia 76ers Doc Rivers.

Luka Dončić Nuggets Mavs NBA Šport Dončić do te prestižne nagrade drugič v karieri

Letošnji redni del lige NBA se je začel 22. decembra. Po sporedu bi morale vse ekipe odigrati 72 tekem, a se bodo načrti zaradi vse večjih težav morda spremenili.

CJ McCollum Blazers Raptors NBA Šport McCollum odločil v zadnjih sekundah, Milwaukee suveren
Komentarjev 2
  • rierieneed 05:05 13.januar 2021.

    www︎.︎Domeser︆.︆com - odličen prrojekt za odrrasle, ki želikko najti partnerja za sseks

  • peromornar 14:30 12.januar 2021.

    Pa kaj potem? Ne bom spal zaradi tega!

Sorodne novice