Šport > Košarka
529 ogledov

Dončić v tem elementu že 12. v zgodovini lige

Luka Dončić Profimedia
Slovenski zvezdnik še naprej niza trojne dvojčke.

Luka Dončić je tekmo z Orlandom sklenil pri 20 točkah, 11 skokih in 10 asistencah ter tako prišel do drugega trojnega dvojčka v sezoni. Hkrati se je povzpel že na 12. mesto v zgodovini lige med tistimi, ki so v svojih karierah v treh statističnih elementih zabeležili dvoštevilčno cifro, pri tem pa zbrali vsaj 20 točk. Takšnih dvojnih trojčkov je Slovenec, ki je zakorakal šele v svojo tretjo NBA sezono, zbral že 25.

Luka Dončić NBA Šport Luka znova polnil statistiko, Gogi zadeval

"Dončić je prehitel Elgina Baylorja za 12. mesto na lestvici trojnih dvojčkov z vsaj 20 točkami," so na svojem twitter računu sporočili iz klubskega oddelka za odnose z javnostjo. Naslednji na vrsti je že Michael Jordan, ki je v tem pogledu zbral 27 trojnih dvojčkov.

V istem večerju je Luko sicer na tretjo mesto med najmlajšimi košarkarji, ki so prišli do 'triple-doubla' potisnil LaMelo Ball. Ta je ob zmagi Charlotte Hornets nad Atalanta Hawks zbral 22 točk, 12 skokov in 11 podaj. To mu je uspelo pri starosti 19 let in 140 dni.

Pred tem je rekord držal Markell Fultz (19 let, 317 dni), ki si je med tednom sicer hudo poškodoval koleno in tako izpustil obračun Orlanda in Dallasa. Dončić je bil ob svojem prvem trojnem dvojčku še 10 dni starejši od Fultza. Pred dosežkom slednjega je bil najmlajši v tej kategoriji LaMelov brat Lonzo Ball.

LaMelo Ball | Avtor: Profimedia LaMelo Ball Profimedia

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice