Šport > Košarka
5151 ogledov

Shaquille O'Neal še naprej govori slovensko

Luka Dončić intervju Inside NBA PrtSc
Eden najboljših centrov v zgodovini lige NBA se (ne)uspešno spoprijema z našim jezikom.

Dallas Mavericks so dosegli novo zmago, po podaljšku so v Coloradu ugnali Denver Nuggets (117:124). Še enkrat več je blestel Luka Dončić, dosegel je 38 točk, 13 podaj in devet skokov.

Po srečanju je bil Dončić gost slovite oddaje Inside NBA na mreži TNT, kjer so zvezdniški analitiki Slovencu zastavili nekaj vprašanj.

Luka Dončić Nora tekma Šport Dončić z izjemno statistiko in ključnim košem v podaljšku

"V prvem polčasu smo se mučili, zgrešili veliko metov. V drugem polčasu smo stopili skupaj v obrambi in to nam je prineslo zmago," je srečanje opisal Dončić. 

Luka Dončić Nuggets Mavs | Avtor: Profimedia Profimedia

"Danes so me podvajali, tako da je bilo veliko soigralcev odprtih. Delil sem jim žogo in pokazali smo, da smo velika ekipa," je dodal zvezdnik Dallasa, ki so ga v nadaljevanju povprašali po evropskih vzornikih.

Luka Dončić Nuggets Mavs Video Šport Dončić dosegel enega najbolj srečnih košev sezone

"V Madridu sem imel nekaj izjemnih soigralcev, ki so mi zelo pomagali. Sergio Llull, Rudy Fernández, Felipe Reyes ... To so veliki španski igralci. Gledal sem tudi Vassilisa Spanoulisa iz Olympiacosa, ne vem, če ga vi poznate. Rekel bi, da sem od vsakega odnesel nekaj," je pojasnil 21-letni Slovenec.

Shaquille O'Neal, ki je že nekajkrat poskusil s slovenščino, se je nato od Dončića poslovil v našem jeziku. "Adižo," je izustil ameriški velikan, Dončić pa mu je med smehom odvrnil: "Adijo!"

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice