Šport > Košarka
772 ogledov

Luka že prehitel Dirka... po 10-krat manj odigranih tekmah!

Luka Dončić Dirk Nowitzki Epa
Luka je na večni lestvici Dallasa v nekaterih elementih že prehitel legendarnega Nemca.

Igra NBA ekipe Dallas Mavericks se je dve desetletji vrtela okoli izjemnega Nemca Dirka Nowitzkega. Najboljši igralec lige leta 2007 je tako predstavljal prvo violino v napadu Teličkov, kjer je nasprotne obrambe uničeval z neobranljivim metom ter izjemnim pregledom nad igro.

Luka Dončić Ruši mejnike Šport Pred Dončićem Dončić, ki je bil prvi po Dončiću

Šlo je za resnično izjemnega igralca, zato niti ne preseneča, da je mnoge tekme končal kot prvi strelec, skakalec in podajalec svoje ekipe. Takšnih je bilo kar 38, s čimer je držal prepričljivo prvo mesto v zgodovini franšize, saj je najbližji zasledovalec Michael Finley v dresu Teličkov zbral vsega 15 takšnih tekem.

dirk nowitzki | Avtor: EPA EPA

Dirk, ki je v Dallasu kraljeval kar neverjetnih 21 sezon, se je zdel na prestolu Mavericksov preprosto neulovljiv... In nato je prišel Luka!

Izjemni Luka Dončić je poslednji obračun s Houston Rockets zaključil z neverjetno statistiko 33 točk, 16 skokov in 11 asistenc, s čimer je ponovno končal tekmo kot najboljši strelec, skakalec in asistent svoje ekipe.

To se je v Lukini kratki NBA karieri zgodilo že devetintridesetič! Dončić je tako po vsega dveh sezonah in nekaj tekmah porušil mejnik, ki ga je veliki Dirk ustvarjal več kot dve desetletji!

Še več, analitiki so izračunali, da je Luka presegel Dirkov dosežek, potem ko je v dresu Teličkov igral manj kot 10 % časa, ki ga je na igrišču preživel legendarni Nemec.

V Dirkovo obrambo... Tudi Luka bi imel dosti manj takšnih tekem na svojem kontu, če bi igral recimo v času Jasona Kidda, ki je praktično vsako tekmo zaključil kot najboljši asistent svoje ekipe, a vseeno nekaj postaja jasno... Dallas ima v mestu novega šerifa!

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice