Šport > Košarka
4545 ogledov

Dončić razkril razlog slabe forme, Carlisle odgovarjal na neprijetna vprašanja

Luka Dončić Profimedia
Dallas Mavericks so ob neprepričljivih predstavah svojega prvega zvezdnika na štirih tekmah zabeležili vsega eno zmago.

Slovenski košarkarski zvezdnik Luka Dončić ni imel svojega večera v severnoameriški ligi NBA. Skupaj s soigralci iz Dallasa je na domačem terenu izgubil proti Charlotte Hornets z 99:118.

V Dallasu so gosti tretjo četrtino dobili s 30:12 in prišli do takšne prednosti, da Dončić v zadnji četrtini sploh ni igral. Tekmo je končal z 12 točkami (met iz igre 4-10, za tri 0-5), petimi podajami in dvema skokoma.

Najbolj pri celotni zadevi skrbi zelo slab Lukin met, še posebej tisti za tri točke, saj ima trenutno enega izmed najslabših odstotkov zadetih trojk v celotni ligi. Izmed 21 poizkusov je Luka zadel vsega dve trojki, medtem ko sta njegova poslednja dva poizkusa zgrešila čisto vse (bila sta tako imenovana airballa).

Prav zaradi tega, da bi ponovno našel ritem ter pravo strelsko formo, je Luka po sredini tekmi ostal kar na igrišču ter vadil svoj met. Posvetil se je predvsem metu za tri iz kota, metu iz polrazdalje, metu po preigravanjih ter metu iz komolca. Na igrišču naj bi se po poročanju tamkajšnjih medijev zadržal še za kakšno uro, parket pa naj bi zapustil dodobra oznojen.

"Mislim, da je kriva predvsem utrujenost mojih nog, toda to ne sme biti izgovor," je enega izmed razlogov za slabe predstave razkril Dončič, ki se je strinjal, da še ni na željeni ravni po zelo kratki predsezoni:

"Moram biti boljši. Star sem 21 let, to je moja tretja sezona. Lahko še ogromno napredujem, predvsem pa moram delati na svojem metu. Če bom treniral, bodo tudi žoge letele v koš. Tako sam vidim celotno zadevo."

"Njihov načrt je bila agresivna in fizična igra, s katero so poskušali našo vreči iz ritma," pa je o tekmi dejal trener Dallasa Rick Carlisle in dodal: "To jim je v nekaterih primerih uspelo. Jasno je, da Luka še ni na svoji pravi ravni."

Dončićevega trenerja so po tekmi seveda pričakal številna neprijetna vprašanja o pripravljenosti njegovega prvega zvezdnika, a se ni želel spuščati v podrobnosti: "Ne bom se spuščal v stvari, kot so njegova fizična pripravljenost in podobne zadeve. To je ekipna igra. Z nami je nocoj pometla ekipa, ki je igrala trdo košarko. Ni bilo niti malo zabavno. Ostanimo zbrani na košarko."

Komentarjev 1
  • franko0 12:39 01.januar 2021.

    miljon takih kot je Donćič . Nobenega presežka ne bo već ,Važno , da so miljoni in udobje

Sorodne novice