Šport > Košarka
2058 ogledov

Luka že v prvih minutah slabe volje

Luka Dončić Profimedia
Dallas in Miami neuspešno krenila v novo sezono.

Dallas, ki ni mogel računati na pomoč poškodovanega Kristapsa Porzingisa, je na svoji prvi tekmi v sezoni gostoval v Phoenixu, kjer so Sonca dobro odprla tekmo in povedla s 7:0. Obe ekipi sta bili v prvi četrtini še 'zarjaveli', Phoenix je izgubljal žoge, košarkarji iz Teksasa pa so bili neuspešni pri metih. Luka Dončić je tako na primer zgrešil svojih prvih šest metov iz igre, znerviralo pa ga je predvsem zgrešeno polaganje v uvodnih minutah.

S košem in dodatnim prostim metom je slovenski zvezdnik svojo ekipo vseeno pripeljal do zaostanka s 13:17. Ob koncu prve četrtine so gostje zaigrali nekoliko boljše, po prvih 12 minutah pa so zaostajali le še za točko (22:23).

Po nekaj minutah počitka se je Dončić v drugi četrtini na parket vrnil z asistencama za trojki Josha Richardsona in Tima Hardawayja Jr. Slednji je zadel za 35:37. Mavericks so ob le 27,5-odstotnem metu tako zaostajali le za dve točki. Ko so domači nekoliko zmanjšali število izgubljenih žog, je prednost sicer narastla, v zadnji minuti so prvič na dvoboju povedli za 10 točk. Zadnji koš v prvem polčasu je dosegel Luka za 45:53. Na glavni odmor je odšel ob metu 5/15, zbral je 13 točk, pet skokov in tri asistence.

S soigralci je bolje odprl tretjo četrtino, po petih minutah igre pa so se gostje z uspešnim metom za tri točke Doriana Finney-Smitha približali na 58:61.

Sledil je še koš Richardsona, po dveh prostih metih Dončića pa je Dallas povedel.

Luka se je naposled ogrel, do konca četrtine, ki jo je odigral v celoti, je zbral 24 točk. Phoenix si je s trojkama v zadnji minuti tretjega dela igre sicer znova priigral nekaj točk prednosti

Pred vstopom v četrto četrtino je bilo tako 77:71. Dončić je dobil na voljo počitek, že po minuti pa je prednost Sonc narastla na 12 točk. A druga zasedba Dallasa se je vrnila v igro, Luka pa se je vrnil na parket ob zaostanku 88:91. Do konca je ostalo še slabih sedem minut.

Pri teksaški zasedbi je bil razigran Jalen Brunson, po njegovi asistenci pa je protinapad z zabijanjem za 96:96 zaključil Willie Cauley-Stein.

S štirimi zaporednimi točkami je Dončić poskrbel za 100:100, a sta nato s petimi točkami odgovorila Chris Paul in Devin Booker, na drugi strani pa sta meta za tri točke zgrešila Maxi Kleber in Luka. Štirideset sekund pred koncem je Rick Carlisle zahteval minuto odmora, po njej je Slovenec hitro prodrl pod koš in zabil.

Boker je na drugi strani izkoristil celoten napad in metal v zadnji sekundi in... zgrešil. A gostom ni uspelo pobrati žoge, ta je znova prišla do prvega moža domače ekipe nad katerim je bil storjen prekršek. Booker je zadel enega od dveh prostih metov za 106:102. Po novi minuti odmora je Richardson poizkusil s trojko, vendar se je žoga odbila od obroča.

Luka Dončić | Avtor: Profimedia Profimedia

Dončić (met iz igre 11/26, za tri točke 0/6, prosti meti 10/12) je vknjižil 32 točk, 8 ulovljenih žog in 5 asistenc, izgubil je le eno žogo. Po 12 točk so zbrali Richardson, Hardaway Jr. in Brunson. Za Phoenix je Booker dosegel 22, Mikal Bridges pa 18 točk.

Poraz Vročice

Novo NBA sezono so s porazom odprli košarkarji Miamija, ki so pred slabima dvema mesecema in pol v finalu lige morali priznati premoč Los Angeles Lakers. Tokrat so se Goran Dragić in kolegi pomerili z Orlandom, slednji pa je floridski obračun dobil z rezultatom 113:107. 

Slovenski veteran je bil sicer eden najboljših v vrstah poražencev. Tekmo je začel na klopi, v 26 minutah igre pa je nato v svojo statistiko vpisal 20 točk, štiri ulovljene žoge in sedem asistenc. Gogi je bil eden izmed le dveh košarkarjev Miamija, ki sta imela pozitivno razmerje med danimi in prejetimi koši ekipe za časa svojega igranja na parketu. Dragičev +/- učinek je tako znašal +7 točk, preostali igralec s pozitivnim razmerjem v tej statistični prvini je bil novinec Precious Achiuwa. 

Dvoboj je bil povsem izenačen še sredi zadnje četrtine pri rezultatu 91:91, minuto pred koncem pa se je Miami po košu Dragića približal na 101:105. A nato je ključni koš pod prekrškom zadel Evan Fournier, ki je nato uspešno izvedel še dodaten prosti met za prednost Orlanda s 108:101.

Goran Dragić | Avtor: Profimedia Profimedia

V naslednjem napadu Miamija je Dragić zgrešil in dvoboj je bil odločen. Bam Adebayo je zbral 25 točk in 11 skokov, Jimmy Butler 19 točk, pri zmagovalcih pa sta bila strelsko najbolj razpoložena Fournier s 25 in Aaron Gordon z 20 točkami.

Pri Denverju, ki je klonil s 122:124 proti Sacramentu, Vlatko Čančar ni stopil na parket.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice