Šport > Košarka
448 ogledov

"Katerega igralca bi si želeli za odločilen met?" Direktorji ekip povedali svoje

NBA igralci Reševalni pas/Twitter
Le vprašajte Los Angeles Clippers, koga si ne bi želeli na nasprotni strani z odločilnim metom za zmago...

Lahko si še tako dober košarkar, v ključnih trenutkih tekme, ko lahko en zadet koš reši ali popolnoma uniči sezono, se marsikomu zatrese roka. A nekateri so preprosto rojeni zmagovalci in se naravnost hranijo s takšnimi trenutki.

Le kdo se ne spomni vseh odločilnih metov, ki jih je v ključnih trenutkih zadeval največji vseh časov, Michael Jordan, ali kako je izjemni Ray Allen z zadeto trojko v zadnji sekundi rešil sezono LeBrona Jamesa ter mu prinesel prvi (in še zdaleč ne zadnji) šampionski prstan?

A največji v zgodovini košarke ter najboljši strelec za tri točke vseh časov sta že zdavnaj upokojena, rojenih zmagovalcev, ki zasijejo v najpomembnejših trenutkih, pa ne manjka niti med trenutnim naborom NBA igralcev.

Vodstvo lige je tako med sedanjimi in nekdanjimi generalnimi menedžerji NBA ekip opravilo anketo, katerega izmed vseh igralcev bi si najbolj želel v svoji ekipi za odločilni met. Seveda so se mnogi spomnili tudi na našega čudežnega dečka, Luko Dončića.

Prvo mesto je povsem upravičeno zasedel Damian Lillard, ki je v zadnjih sezonah resnično dokazal, da je strah in trepet zadnjih napadov, obenem pa je avtor enega najbolj znamenitih košev, ko je na spektakularen način izločil OKC z neverjetnim košem ob samem izteku tekme.

Pred mladim zvezdnikom Dallasa sta na seznamu najbolj "clutch" igralcev nato končala le še večkratna MVP-ja lige ter ena izmed najboljših strelcev v zgodovini košarke, Stephen Curry in Kevin Durant.

Kar 11 % vseh vprašanih pa bi žogo za zadnji napad najraje položilo v roke Dončića. Zakaj? Le vprašajte ekipo Los Angeles Clippers... 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice