Šport > Košarka
2451 ogledov

Dončić bril norce, na tapeti pa Dirk Nowitzki

Luka Dončić Bucks Mavs PrtSc
Slovenski zvezdnik je v ponedeljek na tekmi proti Milwaukeeju uprizoril znamenito potezo.

V noči na torek po srednjeevropskem času so Dallas Mavericks odigrali drugo pripravljalno tekmo in v gosteh proti Milwaukee Bucks dosegli zmago (112:128).

Luka Dončić je bil prvo ime srečanja. V 29 minutah je v statistiko vpisal 27 točk, osem skokov in štiri asistence. Posebej opazna pa je bila ena od njegovih akcij v tretji četrtini.

Ljubljančan se je podal v prodor in nato natančno zaključil z metom, pri katerem se je z eno nogo odrinil stran od obroča. To je bila značilna akcija Dirka Nowitzkega, največje legende košarkarskega Dallasa.

Giannis Antetokounmpo Luka Dončić Bucks Mavs Video Šport Dončić zasenčil lanskega MVP-ja, Dallas štel do 128

Nowitzki je bil Dončićev mentor na začetku njegove NBA kariere in številni, tudi zaradi njunih evropskih korenin, redno primerjajo oba velemojstra.

Mavs so na svojem Twitter računu delili posnetek omenjene akcije in pripisali: "Hej swish41 (spletni vzdevek Nowitzkega, op. a.), kako izgleda Lukin enonožni 'fadeaway'?"

Dončić je objavo seveda opazil, jo delil in zraven, ob kopici simbolov za smeh, zapisal: "Počasno."

luka dončić Je predebel? Šport Fotografija Dončića sprožila številne polemike

Redni del skrajšane NBA sezone se bo začel 22. decembra. V prihajajočem tekmovalnem obdobju bodo ekipe namesto 82 odigrale le 72 tekem.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice