Šport > Košarka
7942 ogledov

Dončićev šef je car vseh carjev, samo poglejte tole

dončić barea Profimedia J.J. Barea (skrajno desno) zapušča Dallas.
Moštvo Luke Dončića bo končalo sodelovanje z veteranom, ob slovesu pa se je z velikodušno gesto izkazal Mark Cuban.

Dolgoletni član teksaške ekipe J.J. Barea si v prihajajoči sezoni ne bo delil slačilnice z Lukom Dončićem.

Šestintridesetletni organizator igre je z moštvom nedavno podpisal enoletno pogodbo v vrednosti 2,6 milijona ameriških dolarjev, zdaj pa se je izkazalo, da je šlo zgolj za poslovilno darilo lastnika Marka Cubana.

Dallas, ki je prekinitev sodelovanja načrtoval vnaprej, se bo košarkarju odpovedal (ang: waiver), a bo Barea ostal del t.i.  "salary capa", kar pomeni, da mu bo ekipa v celoti izplačala dogovorjeni znesek. 

S tem se mu je bajno bogati lastnik kluba želel zahvaliti za dolgoletno zvestobo.

mark cuban | Avtor: Epa Epa
"Po navedbah virov je lastnik Dallasa Mark Cuban želel nagraditi J.J.-ja Bareo, ključnega igralca šampionske ekipe 2010/2011, ki je za Maverickse igral 11 od 14 sezon. Z nagrado se mu je želel zahvaliti za njegov doprinos v vseh teh letih. Barea je odločen vsaj še eno sezono ostati v NBA," je poročal ESPN.

Barea je bil član Dallas Mavericks v dveh obdobjih, in sicer od leta 2006 do 2011 in od 2014 do 2020. V šampionski sezoni 2010/2011 je prispeval 9,5 točke, 3,9 podaje in 2,0 skoka na tekmo. Od leta 2011 do 2014 je bil član Minnesote Timberwolves. 

Zanimivo bo videti, ali bo Portoričan uspel najti novega delodajalca za prihajajočo sezono, ki se bo začela 22. decembra.

 | Avtor: Reddit.com Reddit.com

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice