Šport > Košarka
20504 ogledov

Marca: Dončićev Dallas menja Porzingisa za enega najboljših na svetu

Luka Dončić in Nikola Jokić Reševalni pas/Twitter
Po pisanju španske Marce bi lahko dva izmed najboljših evropskih košarkarjev v bližnji prihodnosti združila moči.

Pred nekaj dnevi se je pisalo o tem, kako je Luka Dončić v intervjuju pred začetkom treningov zbodel svojega prijatelja ter velikega zvezdnika NBA ekipe Denver Nuggets, Nikolo Jokića, naj se mu pridruži pri Dallas Mavericks, saj oba vesta, da si tega močno želi.

Luka Dončić Duo iz sanj Šport Luka o enem najboljših na svetu: "Vem, da si želi priti v Dallas"

Po mnenju večine je šlo zgolj za šalo med dvema prijateljema, a pri španski Marci vendarle niso tako prepričani. Eden najbolj slovitih evropskih (rumenih) medijev je namreč mnenja, da bosta najboljši igralec Denverja, ki je lani uspel ekipo iz Kolorada skorajda lastnoročno pripeljati na prag NBA finala, ter slovenski čudežni deček v prihodnosti vendarle združila moči.

Španci so namreč prepričani, da se Jokićeva epizoda pri Denver Nuggets bliža h koncu, medtem ko naj bi bil šef Teličkov Mark Cuban že v nizkem startu za podpis morda celo najboljšega centra v ligi.

nikola jokić luka dončić | Avtor: Reševalni pas/Twitter Reševalni pas/Twitter

Jokić naj bi bil po navedbah Špancev nezadovoljen z vodstvom kluba, ki po minuli sezoni ni okrepilo moštva, kljub temu da naj bi se celotno sezono pisalo o zanimanju za zvezdnika Jruea Holidaya, na koncu pa sta klub zapustila dva zelo pomembna igralca, Jerami Grant in Torrey Craig.

Nuggets so tako najverjetneje z letošnjim finalom Zahodne konference dosegli svoj vrhunec, Nikola Jokić, ki si želi šampionskega prstana, pa naj bi tako že iskal nove rešitve.

Kot najrealnejša možnost se tako Špancem zdi prav Lukin Dallas, kjer bi Jokić združil moči s svojima velikima prijateljema Dončićem in Bobanom Marjanovićem, obenem pa bi ekipa iz Teksasa postala ena najmočnejših v ligi.

Cena za izjemnega Srba bi bila sicer visoka, a naj bi bil Dallas pripraljen v Denver poslati kar svojega drugega najboljšega igralca Kristapsa Porzingisa, Nemca Maxija Kleberja ter dva izbora v prvem krogu nabora. O takšni morebitni menjavi so se kasneje razpisalu tudi nekateri drugi tuji, predvsem srbski mediji.

Vsekakor gre za zelo visoko ceno, a glede na predstave Jokića v lanski končnici, je morda prav ta menjava tisto, kar bi Dallas dokončno izstrelilo v sam vrh lige. Seveda pa je dosti boljše vprašanje, kje so se Španci sploh dokopali do teh informacij. Ali imajo morda resnično kakšnega odlično obveščenega insiderja, ali pa gre zgolj za neutemeljene špekulacije?

Komentarjev 1
  • izy 12:56 10.december 2020.

    Še Bogdanoviča(Srbija) in to je to!

Sorodne novice