Šport > Košarka
15845 ogledov

LeBron šokiral: "Sploh ne vem, če je Luka vedel za to, a zdaj bo izvedel"

lebron dončić Profimedia
LeBron James je razkril neverjetne podrobnosti neuspelega poskusa tesnejšega sodelovanja z Lukom Dončićem.

Luki Dončiću je po koncu krstne sezone v ligi NBA potekla pogodba z ameriškim proizvajalcem športne opreme Nikejem, čigar copate je nosil še kot košarkar madridskega Reala.

Sledilo je večmesečno iskanje novega opremljevalca copat, čeprav se je vseskozi šušljajo, da je Dončić naklonjen podaljšanju z Nikejem. 

Russell Westbrook Presenetljiv zasuk Šport Propadel eksperiment Houstona

Ameriški športni gigant se je nekaj časa pogumno igral z ognjem, ko je dopustil iztek 180-dnevnega roka za izenačitev ponudbe drugega proizvajalca. Dončić je s tem postal prost igralec, pogajanja pa so se zavlekla vse do konca leta 2019, ko je zvezdnik Dallasa sklenil petletno pogodbo v vrednosti 100 milijonov dolarjev z Nikejevo znamko Jordan Brand.

LeBron James, Luka Dončić | Avtor: twitter twitter
Zgodbo je takrat podrobno spremljal tudi Dončićev vzornik in eden najboljših košarkarjev vseh časov LeBron James. Član moštva Los Angeles Lakers je v zadnji epizodi oddaje Road Trippin' razkril, da je želel v sodelovanju z Nikejem oblikovati svojo linijo 'LeBron', kateri bi se kot prvi pridružil prav slovenski čudežni deček.

"Ko se je Luka pogajal z Nikejem, je nosil tako 'jordanke' kot čevlje drugih športnih znamk. Želel sem si osnovati ekipo 'LeBron' pod okriljem Nikeja, Luka pa bi bil moj prvi podpisnik. Mislim, da pri Nikeju niso bili pripravljeni na kaj takega. Očitno ne, saj je na koncu podpisal z Jordanom. Ne vem, če je Luka sploh vedel za to, ampak zdaj bo izvedel. Želel sem si, da bi bil Luka prvi član ekipe 'LeBron'. Žal se ni uresničilo. Še vedno smo skupaj pod okriljem Nikeja, vendar sem ga želel v svoji ekipi. Tako močno sem verjal vanj. Obožujem vse v povezavi z Lukom, tako na kot izven igrišča. Res je super fant," je povedal James.

luka dončić Nova okrepitev Šport Zvezdnik Dallasa razkril, ali bo na parketu ščitil Dončića

Dodal je, da imata z Dončićem številne podobnosti. "Luka je eden mojih najljubših igralcev v ligi NBA. Razlog je povsem preprost. Košarke se lotevava na enak način. Ekipa je vedno na prvem mestu. Skrbi za to, da so tudi soigralci vpleteni. Če ga izzoveš, naj doseže koš, bo dosegel koš, obenem pa bo skrbel za vpletenost soigralcev. Igra za ekipo in z občukom veselja," je dejal štirikratni MVP finala.

 | Avtor: Epa Epa

lebron james anthony davis LA Lakers Šport LeBron se je odločil, na potezi je Davis
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.