Šport > Košarka
4031 ogledov

Zvezdnik Dallasa razkril, ali bo na parketu ščitil Dončića

luka dončić Profimedia
Novopečeni član Dallas Mavericks je pripravljen odgovoriti na provokacije Luke Dončića.

Teksaška ekipa, kjer blesti Luka Dončić, se je med prestopnim rokom osredotočila na okrepitve v obrambi, kjer so imeli v lanski sezoni največ težav.

Vrzel bo pomagal zapolniti tudi Josh Richardson, nekdanji košarkar Miami Heat, ki je lani nosil dres Philadelphie 76ers. 

Richardson slovi kot odličen obrambni igralec, na igrišču pa naj bi nudil dodatno zaščito Slovencu, kadar bo ta tarča provokacij, kakršnim smo bili s strani košarkarjev LA Clippers priča v uvodnem krogu lanske končnice.

josh soigralec | Avtor: Epa Epa
Richardson je poudaril, da v Dallas ni prišel z namenom provociranja, vendar je ob pravi priložnost pripravljen odvreči rokavice.

Na neposredno vprašanje, ali se vidi kot Dončićev zaščitnik, je 27-letnik odvrnil: "Sem tip človeka, ki ne mara, kadar se kdo poigrava z mojimi brati, vendar nisem provokator. Ne bom iskal konfrontacije, toda brez težav naredim to, kar bo potrebno, če bodo grdo ravnali z nami. V ekipi je kar nekaj fantov, ki razmišljajo podobno kot jaz."

Uspešne naveze z Dončićem se nadeja tudi trener Rick Carlisle. "Josh je kvaliteten obrambni igralec. Je točno to, kar potrebujemo. Iskali smo košarkarja, ki bi lahko pokrival organizatorja igre in obenem prispeval koše. Vedno sem bil mnenja, da bi se lahko z Dončićem dobro ujela," je povedal.

Richardson in Dončić se poznata še iz časov, ko je bil Slovenec član madridskega Reala. "Spoznala sva se, ker je prišel k nam trenirat čez poletje. Ko sva prvič igrala skupaj, sem ob vrnitvi v Miami prijateljem dejal, da bo ta fant prvi izbor na draftu. Še vedno mislim, da bi moral biti. Upravičil in presegel je moja pričakovanja," je dodal ameriški branilec.

"Luka je eden najboljših organizatorjev igre v ligi. Na igrišču je kot magnet. Potreboval bo soigralce, ki ga lahko razbremenijo pritiska. Mislim, da mu lahko pomagam v obrambi."

Josh Richardson
 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice