Šport > Košarka
1754 ogledov

Tako so pri Dallasu ravnali z Dončićem

luka dončić Epa
Pri Dallasu so se odločili za edino logično potezo.

Pri franšizi Dallas Mavericks so povlekli potezo, ki so jo pravzaprav pričakovali prav vsi. Izkoristili so člen v pogodbi, ki dovoljuje klubu, da avtomatično za četrto leto podaljša pogodbo z Luko Dončićem. Ta bo pri teksaški zasedbi tako ostal vsaj do sezone 2021/22, le malo pa je takšnih, ki menijo, da nato ne bo sledila še superpogodba, ki bo mlademu slovenskemu zvezdniku prinesla še precej višje zneske.

Dončić je sicer minulo sezono, šele svojo drugo v ligi NBA, že sklenil kot četrti v glasovanju za najkoristnejšega igralca lige, v tej pa mu številni analitiki že predvidevajo MVP naziv. V pretekli sezoni je Luka v povprečju zbral po 28.8 točke, 9.4 skoka in 8.8 podaje na tekmo in bil najzaslužnejši za preboj Dallasa v končnico, kjer pa so Mavs izločili Los Angeles Clippers.

Pri Dallasu bodo okoli Slovenca tudi v prihodnje gradili ekipo. Ob zdravem Kristapsu Porzingisu in solidni 'stranski zasedbi', ki jo med drugim sestavljajo Maxi Kleber, Tim Hardaway Jr., Dorian Finney-Smith, prišlek Josh Richardson ter povratnik po hudi poškodbi Dwight Powell, bi se morali košarkarji Dallasa znova prebiti v play-off, po sezoni pa bo na voljo kar nekaj izjemnim igralcev, ki jim bodo potekle dosedanje pogodbe s klubi. Prihodnost za navijače Dallasa izgleda precej rožnata, a vse se začenja pri Dončiću.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice