Šport > Košarka
192 ogledov

LeBron se je odločil, na potezi je Davis

lebron james anthony davis Epa
Aktualni prvaki lige NBA bodo LeBrona Jamesa zadržali vsaj do konca sezone 2022/2023.

Ameriški košarkarski zvezdnik LeBron James je podaljšal pogodbo z aktualnimi prvaki lige NBA Los Angeles Lakers, poročajo tuje tiskovne agencije, ki navajajo njegovega agenta Richa Paula. Po koncu zdajšnje pogodbe bo 35-letni James do konca sezone 2022/23 zaslužil še dodatnih 85 milijonov dolarjev, poročajo ameriški mediji.

luka dončić Nova okrepitev Šport Zvezdnik Dallasa razkril, ali bo na parketu ščitil Dončića

Kljub podaljšanju pogodbe Jamesa, ki bi mu zdajšnja potekla po sezoni 2020/21, jezerniki čakajo še na končni "da" Anthonyja Davisa glede nove pogodbe, ki naj bi jo z Lakers podpisal v naslednjih dneh pred začetkom nove sezone.

Anthony Davis | Avtor: Epa Epa

Udarni dvojec je letos osvojil ligo NBA, potem ko sta bila skupaj s soigralci boljša od Miami Heat Gorana Dragića s 4:2 v finalu končnice v zavarovanem zdravstvenem mehurčku na Floridi.

dragić butler Zvezdniški par Šport Dragićev prijatelj zmenkuje s svetovno znano pevko

Eden najboljših košarkarjev v zgodovini lige NBA je v letošnji končnici v povprečju dosegal 27,6 točke, 10,8 skoka in 8,8 podaje na tekmo ter osvojil svoj četrti šampionski prstan. Desetič je igral v finalu.

James v ligi NBA igra vse od leta 2003, ko so ga na naboru kot prvega izbrali Cleveland Cavaliers, s katerimi je nato v drugem poskusu leta 2016 osvojil tretji šampionski prstan. Dva je pred tem osvojil z Miamijem v letih 2012 in 2013. Pred začetkom sezone 2018/19 se je preselil v Los Angeles, tam pa bo po novi pogodbi ostal še tri sezone.

Nova sezona lige NBA, ta bo že Jamesova 18., se bo začela 22. decembra.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.