Šport > Košarka
3374 ogledov

"Luka Dončić ne potrebuje zaščite"

james johnson Profimedia James Johnson (sredina) je nova okrepitev Dallas Mavericks.
Novopečeni član Dallasa je zanikal, da se je moštvu pridružil kot osebni stražar Luke Dončića.

Priprave košarkarskega moštva Dallas Mavericks so v polnem teku, na igrišču pa se že oblikuje kemija med prekaljenimi člani teksaške franšize in številnimi novimi okrepitvami, med katerimi je tudi nekdanji član Miami Heat, 33-letni James Johnson.

Ameriški krilni košarkar bo pomagal zakrpati lunkjičasto obrambo, obenem pa bo naj bi na igrišču ščitil Luko Dončića

Johnson naj bi v Dallasu opravljal vlogo pretepača na parketu oziroma, če se izrazimo v hokejskem žargonu, vlogo t.i. "enforcerja".

Številni mediji so ga ob podpisu pogodbe označili kar za Dončićevega osebnega stražarja, saj je 33-letnik znan kot poznavalec in velik ljubitelj borilnih veščin, ima črni pas v karateju in bogate izkušnje s področja MMA.

Russell Westbrook Presenetljiv zasuk Šport Propadel eksperiment Houstona

"Dončićev zaščitnik" je polovico lanske sezone igral za Minnesoto, kjer je kot rezervist v 14 odigranih tekmah prispeval 12,0 točke, 4,7 skoka, 3,8 podaje, 1,4 blokade in 1,4 ukradene žoge.

Vzorec tekem je resda (pre)majhen, a velja omeniti, da je v kratkem času v Minnesoti zabeležil drugo najvišje povprečje doseženih točk v karieri ter osebne rekorde po številu podaj, blokad in ukradenih žog, kar je lepa napoved za nadaljevanje kariere v Dallasu.

Čeprav ga poznavalci dojemajo kot Dončićevega zaščitnika, pa Johnson pravi, da bo na igrišču prispeval precej več, tudi zato, ker Dončić sploh ne potrebuje zaščite. "Luka zna poskrbeti zase. To pri njem najbolj spoštujem. Bolj kot samo igro spoštujem to, da se zna postaviti zase in se boriti, kadar je to potrebno," je novinarjem pojasnil Johnson.

lebron dončić Odmevno razkritje Šport LeBron šokiral: "Sploh ne vem, če je Luka vedel za to, a zdaj bo izvedel"

luka dončić | Avtor: Epa Epa
Prepričanje, da Dončića potrebuje zaščito, se je močno okrepilo med končnico v floridskem mehurčku, kjer se je slovenski reprezentant najprej sporekel z Montrezlom Harrellom, kasneje pa še z Marcusom Morrisom.

Na slednjega so celo leteli očitki, da je poskušal z namernim pohojanjem Dončićevega poškodovanega gležnja še poslabšati njegovo stanje, kar je košarkar LA Clippers odločno zanikal.

Morris je sicer prihod Dončićevega osebnega stražarja v Dallas pospremil s porogljivim zapisom: "Lol yea yea yea."

Johnson prav, da se v Dallas ni prišel pretepat, vendar je pripravljen prispevati svoj delež. "Če kaj, potem sem pri tej ekipi opazil, da ni umika. Pred nikomer. To mi ustreza. Srce je vse, kar potrebuješ," je zaključil.

dončić morris | Avtor:

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.