Šport > Košarka
698 ogledov

Epidemija med NBA košarkarji, toliko jih je okuženih

koš nba Epa
Koronavirus se košarkarjem lige NBA ni izognil.

Liga NBA in NBPA (NBA Players' Association - Zveza NBA igralcev; op.p.) sta sporočila, da je bilo na prvih testih za koronavirus okuženih 48 košarkarjev. Med 24. in 30. novembrom se je sicer testiralo 546 NBA igralcev, 8.7 odstotka med njimi pa je oddalo pozitiven test. 

"Vsi, ki so bili pozitivni, se bodo nahajali v samoizolaciji, dokler njihova vrnitev ne bo v skladu s pravili določenimi s strani NBA in NBPA," sta v sporočilu za javnost zapisali obe omenjeni organizaciji.

Košarkarji so se v svoje klubske sredine sicer vrnili po krajših počitnicah, minula sezona se je z zmagoslavjem Los Angeles Lakers v finalu proti Miamiju končala šele pred slabima dvema mesecema, zdaj pa jih čakajo priprave na novo, ki se bo začela čez 19 dni.

Po zdajšnjih informacijah imajo teževe s koronavirusom pri Golden State Warriors in Washingtonu, a imena igralcev niso razkrili.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice