Šport > Košarka
575 ogledov

Evropski zvezdnik se vrača iz NBA

Belinelli Litva Italija EuroBasket četrtfinale Stožice Ljubljana EPA
Po dolgoletni odsotnosti bo znova zaigral za Virtus.

Legendarni italijanski košarkar Marco Belinelli po 13 sezonah zapušča ligo NBA in se vrača v domovino. Podpisal je triletno pogodbo z nekdanjim velikanom evropske košarke Virtusom iz Bologne, ki se v zadnjih letih počasi vrača na staro pot. V klubu ne skrivajo ambicij, da znova zaigrajo v najelitnejšem evropskem klubskem tekmovanju - Evroligi. 

Dvakratni evropski prvak je po selitvi iz NBA v svoje vrste zvabil že Miloša Teodosića, zdaj pa mu je to uspelo še z Belinellijem, ki je bil leta 2007 kot 18. izbran na naboru. Izbrali so ga Golden State Warriors, kasneje pa je Italijan zaigral še za osem NBA franšiz, nazadnje je bil član San Antonio Spurs. V Teksasu se ni naigral, na tekmo je dobil le dobrih 15 minut, kar je bilo najmanj od 'rookie' sezone. V povprečju je dosegal 6.3 točke na tekmo.

bogdan bogdanović NBA Šport Srbski zvezdnik bo pomagal Dončićevemu rivalu

Z ostrogami, ob svojem prvem od dveh obdobij v San Antoniu, je v sezoni 2013/14 postal tudi prvak. Zdaj se 34-letni Belinelli vrača v klub, kjer je prvič zaigral leta 2002 pri starosti 16 let.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice