Šport > Košarka
256 ogledov

Zvezdnik zavrnil Boston in odšel v nov klub za visoko pogodbo

gordon hayward Epa
Pomemben član je zapustil odlično zasedbo Keltov.

Gordon Hayward je pred dnevi sporočil, da ne bo podaljšal sodelovanja z moštvom Boston Celtics. Kot njegova najverjetnejša destinacija se je omenjala Indiana, a je tridesetletnik, ki je leta 2017 zaigral tudi na All-Star tekmi, zdaj sklenil štiriletno pogodbo s Charlotte Hornets. Ta mu bo prinesla 120 milijonov dolarjev.

Hayward bi lahko v naslednji sezoni pri Bostonu sicer zaslužil 34 milijonov, a se je odločil za dolgoročnejšo pogodbo, ki jo je zdaj dobil v klubu legendarnega Michaela Jordana. Pri Keltih je imel Hayward sicer veliko smole, saj se je hudo poškodoval že na prvi tekmi, v treh sezonah pa je zaradi zdravstvenih težav izpustil kar 142 tekem.

Košarkar, ki je v minuli sezoni v povprečju zbral po 17.5 točke, 6.7 skoka in 4.1 podaje na tekmo, je sicer že leta 2014 podpisal predpogodbo z moštvom iz Severne Karoline, a je njegov tedanji klub Utah Jazz izenačil pogodbo, ki so mu jo takrat ponujali pri Sršenih. Kar precej poznavalcev lige sicer meni, da je sedanji vložek nekoliko previsok za v zadnjih sezonah precej poškodovanega igralca.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice