Šport > Košarka
3440 ogledov

Odmevna poteza Dallasa pisana na kožo Dončiću

Kristaps Porzingis Luka Dončić Facebook
V moštvu Luke Dončića so naredili pomemben korak v uravnoteženju obrambe in napada.

Košarkarji Dallas Mavericks so se v lanski sezoni proslavili z najučinkovitejšim napadom v NBA zgodovini, njihova šibka točka pa je bila obramba. Zaradi tega se je teksaška franšiza letošnjega nabora lotila zelo premišljeno, opravila pa je tudi eno zelo pomembno strateško menjavo.

V zasledovanju "manjkajočega člena" so se Teksačani odpovedali elitnemu ostrostrelcu Sethu Curryju, v zameno zanj pa so od Philadelphie dobili Josha Richardson ter 36. izbor te ekipe na letošnjem draftu Tylerja Beyja. Dallas je v v svoje vrste zvabil še dva "zelenca", Josha Greena iz univerze Arizona (16. izbor), v drugem krogu pa Tyrella Terryja iz univerze Stanford. 

seth curry | Avtor: Epa Epa
76ers so krvavo potrebovali  strelca z razdalje, ki so ga s Curryjem vsekakor dobili. Nekdanji košarkar Dallasa je namreč drugi po odstotku zadetov metov izza črte v zgodovini (44,3%). Pred njim je samo rekorder Steve Kerr (45,4%).

"Prisotnost elitnega strelca bo močno vplivala na dinamiko Bena Simmonsa in Joela Embiida. Pripeljati Setha je bil naš glavni cilj. Lahko bi rekli, da gre za najboljšega strelca v NBA," je povedal predsednik košarkarskih operacij pri Philadelphii 76ers Daryl Morey.

Z dogovorom so zadovoljni tudi v Dallasu. Richardson predstavlja ključno dopolnitev napadalno usmerjenega dvojca Luka Dončić / Kristaps Porzingis. Nekdanji košarkar Miamija velja za pravega obrambnega specialista, s katerim bo obramba Dallasa postala bolj fleksibilna.

josh richardson | Avtor: Epa Epa
"Ker je Luka zelo visok za organizatorja igre, se bo Josh odlično prilegal naši ekipi. V obrambi bo lahko Dončića razbremenil pokrivanja krilnih igralcev, kar pomeni, da bomo lahko spreminjali njegov obrambni položaj," je novo okrepitev pospremil predsednik košarkarskih operacij v Dallasu Donnie Nelson. "Luka je naša primarna skrb na obrambni polovici igrišča, Porzignis pa na napadalni," je dodal Nelson.

Richardson, ki se je 76ersom pridružil ob prestopu Jimmyja Butlerja v Miami, je v lanski sezoni prispeval 13,7 točke, 3,2 skoka in 2,9 podaje ob 43-odstotnem metu iz igre.

"V lanski sezoni smo imeli zgodovinsko dober napad, vendar se moramo izboljšati v obrambi," je prihod Richardsona in novinca Greena komentiral Rick Carlisle. "Delno bodo k temu pripomogle priprave, nekaj pa naš izbor igralcev na podlagi njihovih obrambnih sposobnosti in pristopa k igri," je dodal dolgoletni trener Dallasa.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice