Šport > Košarka
155 ogledov

NBA zvezdnik bo po hudi poškodbi odsedel že drugo sezono

Epa Klay Thompson (levo) je lansko sezono preždel na klopi ob prav tako poškodovanem Stephu Curryju.
Košarkarska ekipa Golden State Warriors tudi v prihajajoči sezoni ne bo mogla računati na Klaya Thompsona.

Košarkarski zvezdnik Klay Thompson si je na treningu strgal ahilovo tetivo, so medijski hiši ESPN potrdili iz vrst njegove ekipe Golden State Warriors. Tridesetletnik je izpustil že minulo sezono, potem ko si je v finalu severnoameriške košarkarske lige NBA junija 2019 strgal križno vez v levem kolenu.

Klay Thompson Golden State Warriors Toronto Raptors Komaj se je vrnil Šport NBA svet v šoku: nova poškodba velikega zvezdnika

Thompson je bil eden najbolj pomembnih členov ekipe iz Oaklanda pri zmagoslavjih v ligi NBA v letih 2015, 2017 in 2018. Leta 2016 je bojevnike v finalu premagal Cleveland z LeBronom Jamesom na čelu, lani pa Toronto, pri katerem je blestel Kawhi Leonard.

Thompson se je v finalu proti Torontu poškodoval na šesti tekmi, ko je po zabijanju nerodno pristal, od takrat pa ni odigral tekme v ligi NBA.

Brez 30-letnega ostrostrelca in v večjem delu sezone tudi brez njegovega soigralca Stephena Curryja, je bil Golden State le slaba senca šampionske ekipe preteklih let.

V sezoni 2019/20 so zasedli zadnje 15. mesto v zahodni konferenci z vsega 15 zmagami ob 50 porazih.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.