Šport > Košarka
302 ogledov

Le minuto po izboru kupil drago darilo staršem

Isaac Okoro Profimedia
Peti izbor na naboru se je hitro zahvalil za podporo.

Po analizah strokovnjakov je Isaac Okoro lahko pričakoval, da bo na naboru lige NBA izbran zelo visoko. Košarkar iz Atalante, ki so ga zdaj kot petega izbrali Cleveland Cavaliers, se je tako dobro pripravil in takoj po izboru obdaril starša. Očetu Godwinu in mami Gloriji je kupil dragoceni Range Rover.

Košarkarjev oče je sicer sredi osemdesetih let prejšnjega stoleta emigriral iz Nigerije v Združene države Amerike. Isaac Okoro je košarko začel igrati v lokalni ligi pod okriljem cerkve, v srednji šili je nastopal za McEachern, na univerzi Auburn pa se je zadržal le eno leto.

Že po prvi univerzitetni sezoni se je namreč 198 centimetrov visoki in 102 kilograma težki krilni igralec odločil za sodelovanje na naboru. Za Auburn je tako odigral le 28 tekem, v povprečju pa je zbral po 12.9 točke, 4.4 skoka in 2.0 asistence na tekmo.

Leta 2018 je zastopal ameriško reprezentanco na svetovnem prvenstvu do 17 let in z njo osvojil zlato kolajno. Na sedmih obračunih je zbral po 4.3 točke, 1.9 skoka in 1.6 ukradene žoge.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice