Šport > Košarka
1392 ogledov

Dragić je imel glede podaljšanja zvezane roke

goran dragić Profimedia
Kapetan zlate slovenske reprezentance Goran Dragić se je z Miami Heat dogovoril za dvoletno podaljšanje pogodbe.

Slovenski veteran Goran Dragić bo vsaj še dve leti ostal na Floridi. Z vročico, kateri je pridružil leta 2015, je 34-letnik podaljšal sodelovanje do leta 2022. V naslednjih dveh sezonah bo pred plačilom davka prejel kar 37,5 milijona dolarjev.

Zadovoljstvo ob Dragićevem podpisu je bilo vzajemno. Že prej je bilo jasno, da si želi Gogi kariero nadaljevati v Miamiju, še preden pa je od kluba prejel mamljivo ponudbo, so mu naklonjenost izkazali s transparenti v slovenski prestolnici.

dragić butler Kapo dol! Šport Tako se je Miami poklonil Dragiću sredi Ljubljane

Dragića je namreč v Ljubljani v bližini njegovega domovanja pričakal velik transparent, pred OŠ Valentina Vodnika v Zgornji Šiški ter pred nekdanjo dvorano košarkarskega kluba Ilirije v Šiški stojita obcestna plakata z napisom, "tvoja druga družina je vedno s teboj", naročnik pa je bilo prav moštvo Miami Heat.

"V avtu sem bil z ženo in njenim bratom. Peljali smo se mimo transparentov. Sploh nisem vedel. Nihče mi ni povedal. Rekli so le 'poglej na desno'. Ko sem se zagledal, se me je to res dotaknilo. To je moj dom. Želim si ostati v Miamiju. Hvala Patu Rileyju, Andyju Elisburgu in celotni organizaciji za vse, kar so storili zame," je za Associated Press povedal Dragić.

Glede podaljšanja z Miamijem pa je imel Slovenec tako rekoč zvezane roke. Za to je poskrbel njegov zvezdniški soigralec in najboljši prijatelj v slačilnici Jimmy Butler. Kot je v šali povedal Dragić, je bil od Butlerja deležen groženj o fizičnem nasilju. "Jimmy je žilav fant. Nisem si želel, da bi lovil mojo rit," je priznal organizator igre.

Jimmy Butler, Goran Dragić | Avtor: Epa Epa

Goran Dragić NBA Šport Dragić je le nekaj sekund po polnoči oznanil pomembno novico

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.