Šport > Košarka
169 ogledov

Srbski zvezdnik bo pomagal Dončićevemu rivalu

bogdan bogdanović Epa
Srbski košarkarski zvezdnik bo združil moči z veliki rivalom Luke Dončića.

Bogdan Bogdanović bo kariero v ligi NBA nadaljeval pri Atlanta Hawks ter se pridružil Traeju Youngu, potem ko pri Sacramento Kings niso izenačili ponudbe Atlante. Osemindvajsetletnik bo tako po treh sezonah zapustil Sacramento brez kompenzacije, poročajo ameriški mediji.

Bogdanović, ki si je želel zapustiti kralje, saj so nove pogodbe in velike povišice prejeli Harrison Barnes, Buddy Hield in De'Aaron Fox, on pa ne, je z Atlanto podpisal štiriletno pogodbo, vredno 72 milijonov dolarjev.

Bogdanović ima povprečje 15,1 točke, 3,4 skoka in 3,4 podaje lansko sezono za kralje. Iz igre je metal 44-odstotno ter 37-odstotno za tri točke.

bogdan bogdanović | Avtor: Epa Epa

Young, ki ga je na naboru izbral Dallas in ga nato v zameno za Dončića prepustil Atlanti, je bil ob koncu krstne sezone glavni konkurent slovenskemu čudežnemu dečku v boju za naziv novinca leta, priznanja pa se je na koncu veselil Dončić.

"Čas je za akcijo," je prihod Bogdanovića pospremil 22-letnik zvezdnik Atlante.

trae young | Avtor: Profimedia Youngv vse bolj stopnjuje pritisk na Dončića. Profimedia

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.