Šport > Košarka
1168 ogledov

ESPN sestavil seznam 100 najboljših košarkarjev, Slovenca senzacionalno visoko

ESPN TOP 100 Reševalni pas/Twitter
Ameriški novinarji so Luko Dončića uvrstili na 4. ter Gorana Dragića na 58. mesto najboljših igralcev v prihajajoči sezoni lige NBA.

Ameriška televizijska mreža ESPN je še deseto leto zapored pripravila seznam stotih najboljših košarkarjev v novi sezoni lige NBA.

Pričakovano se je na seznamu znašel tudi slovenski čudežni deček Luka Dončić, ki je zasedel izjemno četrto mesto, v hrbet pa mu gledajo celo takšna imena, kot so Kawhi Leonard, Kevin Durant, Damian Lillard, Stephen Curry, James Harden ter Nikola Jokić, ki so zasedli mesta od pet do deset.

Pred izjemnim Slovencem so se tako znašli le večni LeBron James, njegov soigralec Anthony Davis ter MVP zadnjih dveh sezon in najboljši Evropejec na seznamu, Giannis Antetokounmpo.

Luka pa ni edini Teliček na ESPN-ovem seznamu najboljših 100 košarkarjev, saj mu družbo delata latvijski soigralec Kristaps Porzingis, ki zaseda 41. mesto, ter najnovejša okrepitev Jason Richardson na 80. mestu. Imeti 4., 41. in 80 igralca lige zagotovo ni slabo... Letošnja sezona v Dallasu bo še kako zanimiva.

Nič manj pestro pa ne bo niti pri Miamiju našega Gorana Dragića, saj se po mnenju analitikov v postavi Vročice nahaja kar peterica izmed 100 najboljših košarkarjev lige.

Najvišje sta se uvrstila prva zvezdnika ekipe, Jimmy Butler in Bam Adebayo, ki sta se zvrstila takoj za prvo deseterico na 12. in 13. mestu, medtem ko se je Dragić uvrstil tik pred svojega mladega soigralca ter veliko zvezdo v vzponu, Tylerja Herroja. Gogi je namreč označen za 58. najboljšega igralca lige, medtem ko je Herro na 59. mestu. Med najboljših 100 se je uvrstil še Duncan Robinson na 75. mestu.

Še en dokaz, da Vročica ni bila le muha enodnevnica ter da bo potrebno letos še kako resno računati nanjo.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice