Šport > Košarka
2781 ogledov

Dallas ugnal Antetokounmpa in druščino, Luka pa...

Luka Dončić Profimedia
Prva pripravljalna tekma je bila zelo uspešna za Dallas. Mavericks so v gosteh s 112:102 premagali v zadnjih sezonah izjemni Milwaukee.

Košarkarji Dallasa so prvo pripravljalno tekmo odigrali proti ekipi Milwaukee Bucks, ki je imela v zadnjih dveh letih po koncu rednega dela najboljše razmerje med zmagami in porazi, a se ji je nato zataknilo v končnici. Nova sezona se bo sicer začela čez 10 dni.

Obem moštvom se je poznalo, da nekaj časa nista igrali tekem, zasedbam pa so se priključili nekateri novi košarkarji. Pri Mavericks sicer na parket ni stopil Kristaps Porzingis, v prvi četrtini pa je slovenski zvezdnik Luka Dončić v svojo statistiko ob neprepričljivem metu vpisal le dve točki.

Dončić se je nekoliko razigral v drugi četrtini, prvi koš je dosegel s prodorom pod koš za 30:31, sledila je še trojka, nato pa je v naslednjih napadih na hitro vpisal tri asistence. Med prejemniki podaj je bil tudi Dwight Powell, ki se vrača po poškodbi Ahilove tetive. Kljub temu so si domači na krilih dvakratnega najkoristnejšega igralca lige Giannisa Antetokounmpa priigrali prvo lepšo prednost, Luka pa je zaradi protesta po nedosojenem prekršku dobil tudi tehnično napako. Slovenec je do konca četrtine, ki se je končala z izidom 59:53 v korist Bucksov, zadel še dva meta za tri točke.

V prvem polčasu se je ustavil pri 13 točkah, dveh ulovljenih žogah in štirih asistencah. Odigral je nekaj več kot 16 minut, to pa je bila tudi vsa minutaža, ki jo je imel na tekmi. V drugem polčasu je namreč dobil na voljo počitek in ni več vstopil v igro.

Da gre le za pripravljalno tekmo je sicer pokazala še ena poteza Ricka Carlisla. Ta je v tretjo četrtino vstopil s košarkarji, ki sicer niso člani prve peterke. 'Druga postava' se je izkazala in z delnim izidom 14:2 tudi povedla, ob koncu tretjega 12-minutnega obdobja pa z novim uspešnim nizom celo prišla do 17 točk naskoka.

V zadnjo četrtino je Dallas tako vstopil s prednostjo 91:74. Ob povsem premešani postavi kluba iz Teksasa, zaigrali so igralci, ki si še poskušajo zagotoviti mesto v ekipi, je prednost minuto in pol pred zadnjim piskom sirene skopnela na 107:100. Po minuti odmora pa je Nate Hinton dosegel koš in nato uspešno izvedel še dodatni prosti met. Tekma je bila odločena. 

Na tekmi je zaigralo kar 18 košarkarjev Dallasa, prav vsi so se vpisali med strelce. Najuspešnejša sta bila s13 točkami Dončić in Maxi Kleber. Pri Bucks je Antetokounmpo v 25 minutah zbral enako število točk in 10 skokov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice