Šport > Košarka
7711 ogledov

"Dončić kot iz risanke, a ne dobi priznanja, ker je bel"

luka dončić Epa
Legenda teksaškega moštva Derek Harper je velik pristaš Luke Dončića.

Derek Harper, nekdanji NBA-jevec, ki je največji pečat pustil v Dallasu (1983-1994, 1996-1997), je spregovoril o neverjetnem učinku slovenskega čudežnega dečka in nenehnih primerjavah z Larryjem Birdom.

"Odkar je prišel v ligo, iščemo nekoga, da bi ga primerjali z njim. Luka je Luka. Ne bi bil presenečen, če bi postal MVP. Njegove številke so kot iz risanke. Ko se je pridružil Dallasu, sem si ogledal nekaj njegovih treningov. Takoj sem dejal, da bo ta fant član najboljše peterke in večkratni MVP," je povedal Harper, nato pa Dončića primerjal še z enim velikanom, dvakratnim MVP-jem Stevom Nashem, članom Dallasa od leta 1998 do 2004.

"Nekateri igralci se dobro znajdejo v zaključku tekme, nekateri pač ne. Luki je vseeno, če zgreši odločilni met. V karieri jih je zadel kar nekaj. In vedno je on tisti, ki meče žogo, ker zna odigrati v tistem trenutku. Zame je bil najboljši igralec Steve Nash. Žogo je zadrževal tudi po 20 sekund, a na koncu je vedno vedel, kaj mora storiti. Luka mu je podoben," je prepričan Harper.

Spregovoril je tudi o tem, zakaj Luka s strani nekaterih strokovnjakov, igralcev in navijačev ni deležen takšnega spoštovanja, kot bi si morda zaslužil. "Večkrat sem razpravljal o tem, zakaj od nekaterih ne dobi priznanja. Po mojem je razlog ta, da je bel."

"Kdor misli, da sta Luka in Kristaps Porzingis prva sposobna belca v ligi NBA, se mu je zmešalo. Tom Chambers je igral odlično košarko. Chris Mullin prav tako. Gledal sem, kako je Larry Bird dosegel 63 točk proti Chicagu. Košarka je mednarodni šport. Popolnoma vseeno mi je, ali si bel, črn, rumen ... Če znaš igrati, znaš igrati. In ljudje bodo to opazili," še meni nekdanji organizator igre.

Harper je dvakratni član druge obrambne peterke lige NBA (1987, 1990). Dallas Mavericks so v njegovo čast upokojili dres s številko 12.

harper | Avtor: Print Screen Print Screen

Komentarjev 3
  • Avatar Sherry_Stevens
    Sherry_Stevens 09:22 18.december 2020.

    Zapustil sem službo in zdaj. S tem preprostim spletnim delom na domu zaslužim 139 USD na uro od doma. zaslužim 25 tisoč dolarjev na mesec s spletnim delom 3 ure dnevn0. Za več podrobnosti ... >>>>> www.MagnifyIncome.Com

  • arabo001 07:50 18.december 2020.

    WLM...... Na njegovem mestu bi tožil, ker je bil označen za belca! Čisti rasizem.

  • compracu 07:30 18.december 2020.

    www︎.︎Vytran︆.︆net - odličen prrojekt za odrrasle, ki želikko najti partnerja za sseks

Sorodne novice