Šport > Košarka
2306 ogledov

Blestel v NBA, dobil kroglo v koleno, zdaj postal "klovn"

Cleanthony Early Reševalni pas/Twitter
Športniki svoje obveznosti jemljejo z različno mero zavzetosti. Eden manj vzornih primerov prihaja iz Francije.

V nedeljo sta se v okviru druge francoske košarkarske lige (Pro B) udarila domači Évreux in gostujoče moštvo Antibes Sharks.

Za slednje igra tudi košarkar z dvema sezonama v ligi NBA. To je Cleanthony Early, član New York Knicks med letoma 2014 in 2016. Early je imel v najmočnejši ligi na svetu nekaj dobrih strelskih večerov, nato pa je njegova kariera, zaradi zares krutega razloga, krenila v napačno smer.

In v nedeljo smo morda spoznali enega od razlogov, zakaj se ni več vrnil na vrhunski nivo. Early v drugem francoskem rangu sicer na tekmo povprečno beleži po 27 točk na srečanje, a očitno ima težave z odnosom.

Proti Évreuxu je 29-letni Early ostal brez dosežene točke in drugi polčas je večinoma preživel na klopi. To ga je očitno dolgočasilo in v roke je vzel telefon ter se raje podal v digitalne sfere, kot pa da bi sodeloval pri boju svoje ekipe.

Malce pred koncem obračuna, ki ga je Antibes sicer dobil (76:81), je trener poklical Earlyja in ga "zmotil" med kratkočasenjem. Še en košarkar Antibesa, 35-letni Ali Traoré - center z evroligaškimi izkušnjami, je ob pogledu na situacijo zgolj pripomnil: "Trener, zakaj pošiljate tega prekletega klovna v igro?"

Antibes, ki ga vodi srbski trener Nikola Antić, je po prvem polčasu, v katerem je Early zbral večino svojih minut, zaostajal za 14 točk. Na koncu je prišel do svoje tretje zmage na peti prvenstveni tekmi.

Cleanthony Early, new york knicks Oropan in ustreljen Šport Spregledali niso niti zlatega zoba

Early je bil leta 2014 izbran kot 34. na NBA naboru, za Knicks je v svoji krstni sezoni na tekmi proti LA Clippers zbral zanj rekordnih 18 točk. Leta 2015 so se ga lotili oboroženi roparji in ga pri napadu ustrelili v koleno.

Zaradi tega je krivulja njegove kariere razumljivo začela padati in sčasoma je srečo poiskal na drugi strani Atlantika. Igral je za atenski AEK, madžarski Atomerőmű in savdski Al Ahli. Letos je prišel k Antibesu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice