Šport > Košarka
1286 ogledov

Dončić: Lahko postanem MVP lige, vendar...

luka dončić Reševalni pas/Twitter
Ponoči nov obračun z vzornikom.

Pred božično tekmo s prvaki iz Los Angelesa je Luka Dončić preko videopovezave gostoval v ESPN oddaji The Jump. "Komaj čakam. To bo moja prva božična tekma, igramo tudi proti prvakom. To bo zabaven dan, to bo zabavna tekma, veliko ljudi jo bo spremljajo in upam, da bo to dober obračun," je voditeljici Rachel Nichols o tekmi, ki se bo po slovenskem času začela ob drugi uri zjutraj (prenos na Arena Sport 1), dejal mladi slovenski zvezdnik.

"Moj najljubši del božiča je bilo jutro, ko sem kot otrok prejel darila. Zaradi tega nisem mogel spati," je o svojih spominih na božič še povedal Luka.

Nato je stekla beseda o prvem dvoboju z LeBronom Jamesom, ko je Dončić pred dvema letoma po tekmi pred garderobo čakal na podpis svojega vzornika. "Bilo je nakj posebnega, tega se bom dolgo spominjal. Zdaj je že povsem drugače. Še vedno gre za izjemen trenutek, a je situacija drugačna, saj poskušaš zmagati."

Kljub temu da so pričakovanja v tej sezoni zelo visoka, prva violina Dallasa ne čuti posebnega pritiska. "Nanj sem navajen že od malega. Iz tekme v tekmo, iz treninga v trening rasteš in se učiš."

Veliko se je naučil tudi ob prvem igranju v končnici, ko so Mavericks z 2:4 klonili proti LA Clippers. "To je bila moja prva končnica v ligi NBA, prisotnih je bilo veliko emocij. Borili smo se po najboljših močeh."

V tej sezoni je Luka sicer največji favorit za osvojitev naslova najkoristnejšega igralca lige. Največji tekmec naj bi bil Anthony Davis iz Los Angeles Lakers.

LeBron bo verjetno 'doziral' svoje nastope med sezono, saj je bil počitek med sezonama za veterana zelo kratek, že nekaj časa podobno počne Kawhi Leonard, Giannis Antetokoumpo pa bo moral ponuditi nekaj posebnega, če želi še tretjič zapored osvojiti prestižno lovoriko. Pri Houstonu nezadovoljni in verjetno nemotivirani James Harden se je v ekipo vrnil s preveč kilogrami, zaradi prepozne priključive pa je prejel še kazen lige. To je šesterica košarkarjev, ki je v minuli sezoni prejela največ glasov v glasovanju za MVP.

"Lahko osvojim ta naziv, vendar to ni moj prvi cilj v sezoni. Še zdaleč ne. Je pa lepo videti (da ga uvrščajo med favorite). Moj prvi cilj je vedno osvojitev naslova, pravzaprav ne samo moj, ampak celotne franšize. Upam, da ga bomo nekoč uresničili."

Tradicionalno bo božični dan sicer popolnoma v znaku NBA košarke. Že ob šesti uri popoldne po slovenskem času se bodo tako podprvaki iz Miamija z Goranom Dragićem pomerili z New Orleans Pelicans (prenos na Arena Šport 1).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice