Šport > Košarka
1552 ogledov

Dončić ni vedel za propadli načrt LeBrona Jamesa

luka doncic Christian Petersen AFP
Luka Dončić ni vedel, da ga želi njegov vzornik LeBron James vzeti pod okrilje.

"Kralj James", idol Luke Dončiča, je pred nekaj tedni prvič javno spregovoril o ideji za sodelovanje s slovenskim košarkarjem, za katerega je upal, da bo postal obraz njegove linije športnih copat pod okriljem športnega giganta Nikeja, a je njegova ideja padla na neplodna tla.

lebron dončić Odmevno razkritje Šport LeBron šokiral: "Sploh ne vem, če je Luka vedel za to, a zdaj bo izvedel"

"Ko se je Luka pogajal z Nikejem, je nosil tako 'jordanke' kot čevlje drugih športnih znamk. Želel sem si osnovati ekipo 'LeBron' pod okriljem Nikeja, Luka pa bi bil moj prvi podpisnik. Mislim, da pri Nikeju niso bili pripravljeni na kaj takega. Očitno ne, saj je na koncu podpisal z Jordanom. Ne vem, če je Luka sploh vedel za to, ampak zdaj bo izvedel. Želel sem si, da bi bil Luka prvi član ekipe 'LeBron'. Žal se ni uresničilo. Še vedno smo skupaj pod okriljem Nikeja, vendar sem ga želel v svoji ekipi. Tako močno sem verjal vanj. Obožujem vse v povezavi z Lukom, tako na kot izven igrišča. Res je super fant," je dejal James.

rondo NBA prvak Šport Posnetek razkriva, kdo je tepel koga

Dončić o tem ni vedel ničesar, za namero štirikratnega NBA prvaka pa je izvedel istočasno kot svetovna javnost. "Občutek je bil poseben. Nič nisem vedel o tem. Nekdo mi je poslal, šele takrat sem izvedel. To je bilo res nekaj posebnega. Težko razložim," je po porazu s Phoenix Suns, s katerim so Dallas Mavericks krenili v novo sezono, dejal Slovenec.

LeBron James Luka Dončić | Avtor: Reševalni pas/Twitter Reševalni pas/Twitter

Dončić in "Kralj James" se bosta na parketu pomerila že na božični dan, ko bodo telički gostovali v mestu angelov. "Tekma s prvaki bo sigurno nekaj posebnega. Vedno sem si želel igrati na božič," je povedal zvezdnik Dallasa.

Luka Dončić NBA Šport Luka že v prvih minutah slabe volje

Spregovoril je tudi o tem, kako se sooča pričakovanji, da bo v prihajajoči sezoni postal najkoristnejši igralec lige (MVP). "Ne čutim nobene odgovornosti. Če bom, bom, drugače pa ne bo panike. Upam, da bom v NBA igral še veliko let. Seveda si želim osvojiti prstan, to je moja prva želja," je odgovoril na vprašanje slovenske novinarke.

Kljub porazu na prvi tekmi v nadaljevanje sezone zre z optimizmom. "To je bila šele prva tekma. Seveda si želimo vedno zmagati. Ugotoviti moramo, kaj smo naredili narobe, in se pobrati za naslednjo tekmo," je sklenil 21-letnik.

luka dončić Stara zgodba Šport Dončić 'trmaril' za črto, po tekmi uvidel svojo zmoto
 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.