Šport > Košarka
1897 ogledov

Dončić 'trmaril' za črto, po tekmi uvidel svojo zmoto

luka dončić Print Screen
Slovenski košarkar je prevzel odgovornost za poraz Dallasa na uvodni tekmi sezone 2020/2021 s Phoenix Suns (102:106).

Težko pričakovana 41. NBA sezona moštva Dallas Mavericks se ni začela po željah teksaške franšize. Telički so za uvod morali priznati premoč Phoenix Suns (102:106), znova pa je njihova igra zatajila v ključnih trenutkih srečanja, kar so očitno prenesli iz lanske sezone, v kateri so imeli največ težav prav z zaključevanjem tekem.

Prvi strelec poraženega moštva Luka Dončić je tekmo končal z 32 točkami, osmimi skoki in petimi podaji, vendar s svojo predstavo ni mogel biti zadovoljen.

Luka Dončić NBA Šport Luka že v prvih minutah slabe volje

Zgrešil je kar šest uvodnih metov, prvi točki pa je dosegel šele dobre tri minute pred koncem prve četrtine. Nenatančen pa je bil tudi minuto pred koncem srečanja, ko je zgrešil pomembno trojko za izenačenje.

Imel je izrazito slab strelski večer, saj je grešil vseh šest poskusov z razdalje (0/6), nekoliko bolje pa se je odrezal znotraj črte za tri točke za skupno 42-odstotni met iz igre (11/26). Svetli točki sta bili odstotek zadetih prostih metov (10/12-83%) in samo ena izgubljena žoga.

NBA igralci Luka pri samem vrhu Šport "Katerega igralca bi si želeli za odločilen met?" Direktorji ekip povedali svoje

Manj kot dve minuti pred koncem sta bili moštvi poravnani na 100:100, a sta nato Chris Paul in Devin Booker dosegla pet zaporednih točk za Phoenix. Serijo je z zabijanjem 35 sekund pred iztekom prekinil Dončić, a takrat je bilo že prepozno.

Pred tem je Slovenec zgrešil trojko pri zaostanku s 100:103, s katero bi minuto pred koncem lahko poskrbel za izenačenje. Po tekmi je prevzel odgovornost za poraz svojega moštva in priznal, da je sprejemal napačne taktične odločitve.

"Moral bi napadati v raketo. To je bila moja napaka. Prenehati moram z metanjem teh slabih metov. Ne govorim samo o zadnjem metu, bilo jih je kar nekaj. To ni dobro zame, ni dobo za ekipo. To moram spremeniti," je bil samokritičen 21-letnik.

Pojasnil je tudi, kaj se je na začetku tekme zgodilo z njegovim gležnjem. "Nisem ga zvil. Nekdo me je udaril s kolenom. Vendar ga nisem zvil," je poudaril.

rondo NBA prvak Šport Posnetek razkriva, kdo je tepel koga

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.