Šport > Košarka
1380 ogledov

Dončić zažugal kritikom: "Pokazali smo, kdo smo!"

Luka Dončić Nicolas Batum Clippers Mavs Profimedia
Slovenski košarakr je bil upravičeno zadovoljen po visok izmagi nad Los Angeles Clippers.

Dallas Mavervicks so se po porazih na uvodnih dveh tekmah nove sezone že znašli na seznamu "odpisanih", a so že na obračunu z Los Angeles Clippers dokazali, da bo potrebno tudi v letošnji sezoni nanje resno računati.

Ob zmagi z večko t 50 točkami razlike, s katero so telički spisali del NBA zgodovine, je bil zadovoljen tudi najboljši strelec zmagovitega moštva Luka Dončić.

"Pokazali smo, kdo smo! Ljudje so podajali sodbe po dveh tekmah sezone. Sezone je dolga, samo tako je treba nadaljevati," je komentiral mladi zvezdnik Dallasa.

Luka Dončić Nicolas Batum Clippers Mavs Maščevanje Šport Dončić blestel, zgodovinska predstava Dallasa

Dončić je samo v prvi četrtini vpisal 13 točk, šest skokov in štiri podaje, Dallas pa je tedaj vodil s 36:13. V drugi četrtini je bil izid 70:23 v koristi Teksačanov, ob polčasu pa je moštvi ločilo natanko 50 let, kar je najvišja razlika od sezone 1954/1955.

Na vprašanje, kdaj je z ekipo ob polčasu nazadnje vodil za 50 točk, je Dončić odvrnil: "Mogoče nikoli. Ali pa morda, ko sem bil še zelo mlad. Ne spomnim se."

 | Avtor: Print Screen Print Screen

Zanikal je, da je k bolj odločni igri njegovega moštva pripomogel izpad v prvem krogu lanske končnice, iz katerega so s 4-2 v zmagah napredovali Clippersi. "Ne. Nova sezona, novi cilji. Nisem razmišljal o lanski končnici," je dejal Dončić. 

Drugačne misli so se podile po glavi Tima Hardawayja Jr. "Lagal bi, če bi dejal, da nisem razmišljal o končnici. Spomin je še zelo živ," je priznal.

paul george luka dončić Blamaža Šport Georgeov odgovor Dončiću in Co.: "To sploh ni takšna reč"

Smejalo se je tudi trenerju Ricku Carlislu. "To je bila očitno najboljša predstava te ekipe, tako v rednem delu kot v končnici. Očitno. Na prvih dveh tekmah smo imeli nekaj težav in nihanja v igri. Fantje so se tega zavedali in so se že pred tekmo odločiti, da naravnajo svoje merke ter da bodo najmočnejše moštvo v telovadnici," je dejal.

Zgodovinska prednost Dallasa ob polčasu je k ogledu tekme privabila številne košarkrarske legende. "Česa takšnega še nikoli nisem videl v NBA. Clippersi igrajo doma," je na twitterju zapisal petkratni prvak lige NBA Magic Johnson.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.