Šport > Košarka
467 ogledov

Harden, ki želi zapustiti Houston, je tako odprl sezono

CJ McCollum Profimedia
Junak izjemnega večera v Portlandu je bil CJ McCollum.

Za igralci v severnoameriški košarkarski ligi je sila pester večer z desetimi obračuni, med katerimi sta se kar dva končala po koncu rednega dela. Cleveland je šele po dveh podaljških strl Detroit s 128:119. Portland pa je z zgolj košem razlike odpravil Houston (128:126) na tekmi, na kateri sta CJ McCollum in James Harden vsak vpisala po 44 točk.

Zmage se je veselil Portland po zaslugi CJ McColluma, ki je nori strelski večer končal na spektakularen način z zmagovito trojko 6,9 sekunde pred koncem podaljška. McCollum je na tekmi dosegel kar devet trojk, kar je njegov osebni rekord, Damian Lillard pa je tekmo končal z 32 točkami.

V vrstah Houstona je bil daleč v ospredju najbolj znana brada v ligi NBA. Bradati mož je tekmo končal s 44 točkami, 17 podajami in šestimi trojkami. Harden je v zadnjem času svojim delodajalcem v Houstonu sicer povzročal obilo preglavic. Najprej z željo po odhodu in prestopno sago, v nočnem klubu pa je brez maske kršil številne varnostne protokole, ki jih je liga NBA vpeljala za zajezitev okužb med ekipami.

Christian Wood je dodal 31 točk za Rakete, ki so imele v kadru zgolj devet igralcev, le enega več od predpisanega najmanjšega števila, potem ko sta bila člana kolektiva pozitivna na novi koronavirus, na štiri igralce pa v Houstonu niso mogli računati zaradi tveganih stikov z okuženimi.

Rockets bi morali prvo tekmo sicer odigrati že proti Oklahomi, a za tekmo niso imeli dovolj pripravljenih igralcev. Med tistimi, na katere niso mogli računati, je bil tudi Harden, ki mu je zaradi vseh zadev, v katere se je vpletel pred začetkom sezone, liga NBA prisodila za 50.000 dolarjev glob.

James Harden | Avtor: Profimedia Profimedia

Tekma Cleveland - Detroit se je končala s podaljškoma. Drugi podaljšek je izsilil igralec Clevelanda Collin Sexton, ki je sicer tekmo končal z 32 točkami. Pred tem je Andre Drummond (23 točk) s prostima metoma poskrbel, da njegova prejšnja ekipa Detroit Pistons ni slavila po rednem delu.

Nič kaj manj razpoložen ni bil Trae Young, ki je za zmago Atlante proti Memphisu s 122:112 prispeval 36 točk.

Kawhi Leonard Obležal v krvi Šport Grozljivka v NBA! Enega največjih zvezdnikov okrvavljenega odnesli z igrišča

Orlando je bil boljši od Washingtona s 130:120. Washington je klonil kljub trojnemu dvojčku Russella Westbrooka s 15 točkami, 15 skoki in 12 podajami ter kljub 39 točkam Bradleyja Beala. Westbrook je postal del elitnega kluba, v katerem so še Magic Johnson, Jerry Lucas in Oscar Robertson, ko je vpisal trojnega dvojčka na uvodnih dveh tekmah sezone z vsakim od svojih moštev.

Na drugih tekmah je Oklahoma ugnala Charlotte s 109:107, Philadelphia pa je New York Knicks premagala s 109:89 na krilih Joela Embiida, ki je vknjižil 27 točk in 10 skokov. Novi trener 76-ers Doc Rivers je prišel do 945. zmage v svoji 22. sezoni v ligi NBA v vlogi glavnega trenerja, s čimer se je uvrstil na deseto mesto lestvice najboljših trenerjev v ligi NBA.

Obračun Indiane in Chicaga se je končal z izidom 125:106 v korist Indiane, medtem ko so košarkarji San Antonia edino kanadsko moštvo v ligi NBA Toronto premagali s 119:114. Minnesota je s 116:111 ugnala Utah, Sacramento pa je bil boljši od Phoenixa s 106:103.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice