Šport > Košarka
5003 ogledov

Frustrirani Dončić izluščil problem: "Tako ne moreš zmagati"

luka dončić Print Screen
Po drugem zaporednem porazu v novi sezoni lige NBA razpoloženje med košarkarji Dallasa ni bilo najboljše.

Dallas Mavericks so morali na božični dan priznati premoč aktualnim prvakom lige NBA Los Angeles Lakers (115:138).

Za Teksačane so bile usodne dosežene točke iz drugih priložnosti, saj je bil končni izid kar 35-0 v korist branilcev naslov. Lakersi so skok dobili s 53:27, skok v napadu pa s kar 17:3.

Po podatkih ESPN-a gre za največjo razliko po številu doseženih točk iz drugih priložnosti v zadnjih 25 sezonah!

Luka Dončić NBA Šport Dvoboj Jamesa in Dončića, promet na tekmi pa enosmeren

Tudi na drugi tekmi je bil najboljši strelec Dallasa Luka Dončić s 27 točkami ob 47-odstotnem metu iz igre. V 34 minutah je zbral še štiri skoke in sedem podaj. Zadel je dva od petih poskusov za tri (40%) in sedem od osmih prostih metov (87,5%).

Dončiću je bila s strani trenerja Ricka Carlisla zaupana tudi zelo pomembna obrambna naloga, saj je velik del obračuna pokrival svojega idola LeBrona Jamesa"Težko. Vedno je težko pokrivati LeBrona. Bil sem zelo motiviran. Mislim, da nisem odigral slabo," je po porazu komentiral slovenski košarkar.

Tekmo je končal z boljšim strelskim izkupičkom kot njegov vzornik (27 > 22), kar pa je bilo v luči končnega izida povsem brezpredmetno. "Ne, to me ne veseli. Izgubili smo, torej moja igra ni bila dobra. Ko izgubiš, je individualna igra nepomembna," je dejal.

Goran Dragić NBA Šport Gogi blestel: kar dajte mu nagrado za najboljšega šestega moža

"Ne moreš zmagati, če je izid po doseženih točkah iz drugih priložnosti 35-0 v korist nasprotnika. Stvar je povsem preprosta. Če jih uspemo zapreti pri skoku, potem lahko zmagamo. V obrambi smo na trenutke igrali dobro, a morali bi jih bolje zapreti. Na tem bo treba delati," je na nekonkurenčnost Dallasa pod obema obročema opozoril Dončić.

"Mentaliteta in čvrstost sta ključni. Mentalni del je izredno pomen. Ko nekdo tako dobro skače, ga je treba zapreti vsako ceno. To bomo morali izboljšati," je sklenil.

obroč žoga mrežica košarka Legenda Šport Odšel je velikan! Umrl je 12-kratni prvak lige NBA

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.