Šport > Košarka
572 ogledov

Več kot 100 zaporednih trojk v petih minutah!

Stephen Curry trening PrtSc
Podlaga za fantastične predstave na tekmah je dobro delo na treningih. Tudi pri velemojstrih.

Golden State Warriors so do lanske sezone dominirali v ligi NBA. Med letoma 2015 in 2019 so zaigrali v vseh petih finalnih serijah, tri so dobili. 

Gonilna sila Bojevnikov je bil, in še vedno je, Stephen Curry. Fenomenalni strelec, ki je za mnoge revolucioniral način igre, je s svojimi meti polnil statistiko in obenem odpiral prostor za soigralce.

James Harden NBA Šport Harden, ki želi zapustiti Houston, je tako odprl sezono

Lani so se Warriors ukvarjali s številnimi poškodbami. Ob Curryju druga polovica zvezdniških "Splash Brtohers" - Klay Thompson, jo je po hudi poškodbi kolena pred nekaj meseci skupil še slabše, saj ga je načeta ahilova tetiva oddaljila od celotne sezone. Obenem je začetek tekmovalnega obdobja 2020/21 izpustil še steber obrambe Draymond Green.

Curry je tako edini preostali zvezdnik na parketu, a tudi njemu na začetku sezone ne gre. Ob visokih porazih proti Brooklyn Nets in Milwaukee Bucks je nekdanji MVP za tri metal le 20-odstotno. Tudi Curry tako še išče pravo formo, potem ko je po poškodbi roke v zadnjem letu in pol odigral manj kot deset tekem.

Kawhi Leonard Obležal v krvi Šport Grozljivka v NBA! Enega največjih zvezdnikov okrvavljenega odnesli z igrišča

A morda bo kmalu našel pravi občutek. Posnetek z enega zadnjih treningov pred tekmo s Chicago Bulls je lahko razlog za optimizem. Curry je namreč v malce več kot petih minutah zadel več kot sto zaporednih trojk.

Na posnetku je sicer moč videti 102 uspešna meta, a eden od trenerjev je nato razkril, da se je kamera vključila potem, ko je Curry že trikrat zadel. Skupaj torej 105 zaporednih zadetih trojk.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice