Šport > Košarka
2750 ogledov

Georgeov odgovor Dončiću in Co.: "To sploh ni takšna reč"

paul george luka dončić Profimedia
V Los Angelesu si ližejo rane po bolečem porazu proti Dallas Mavericks.

Moštvo Luke Dončića se je po dveh zaporednih porazih na tretji tekmi nove sezone zneslo nad Los Angeles Clippers s končnim izidom 123:71. Manj znana zasedba iz mesta angelov je s tem utrpela najhujši poraz v zgodovini franšize.

Ob polčasu je prednost Dallasa znašala 50 točk (77:27), kar je najvišja razlika na NBA tekmi od uvedbe ure v sezoni 1954/1955.

Luka Dončić Nicolas Batum Clippers Mavs Maščevanje Šport Dončić blestel, zgodovinska predstava Dallasa

Ob odsotnosti poškodovanega Kawhija Leonarda je barko Clippersov sila neuspešno krmaril Paul George, ki je v 24 minutah dosegel 15 točk, dva skoka in štiri podaje ob zgolj 31-odstotnem metu iz igre in kar šestih zgrešenih metih z razdalje.

Luka Dončić Nicolas Batum Clippers Mavs | Avtor: Profimedia Profimedia
"To pa res ni takšna reč," je zgodovinski poraz moštva opravičeval George. "Tokrat so nam sprašili riti, a to je samo en dan. Nismo bili pripravljeni. To je moja krivda. Naslednjič bomo zagotovo nared," je obljubil košarkar.

Dallas je s spektakularno zmago, h kateri je Dončić v slabih 26 minutah prispeval 24 točk, devet skokov in osem podaj, dobil tudi zadoščenje po izpadu v uvodnem krogu lanske končnice v Orlandu, kjer so bili za Teksačane usodni prav Clippersi.

"Prevzemam vso odgovornost. Težko je bilo igrati po božiču. Zelo sem užival v proslavljanju božiča. Tekma je prišla malce prehitro. Naslednja tekma bo drugačna," je dodal George.

Da gre za anomalijo in ne realni odraz forme njegovega mošva, je zatrdil tudi trener Tyronn Lue. "To je bil izjemen primer, ki ne more izničiti našega trdega dela. Nismo se borili. Naslednjič bo bolje," je dejal.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.