Šport
6535 ogledov

Luka Dončić: "Molite za njih"

Socialna omrežja, potres Petrinje Instagram
Sporočila podpore Hrvaški v teh težkih trenutkih so prispela tudi z druge strani Atlantika.

Grozljiv potres, ki je v torek popoldne prizadel Hrvaško, predvsem Petrinje in okoliške vasi, je nemudoma na noge dvignil tudi ves športni svet, ki je priskočil na pomoč našim južnim sosedom

Odmevala je predvsem poteza hrvaškega nogometnega asa Dejana Lovrena, ki je vsem ogroženim ponudil brezplačno namestitev v njegovem hotelu v Novalji. Svojo pomoč so prizadetim ponudili tudi nogometaš Chelseaja Mateo Kovačić ter številni drugi.

Potres Hrvaška, Sisak Solidarnost Šport Hrvaški reprezentant po potresu ponudil svoj hotel, navijači pomagajo

Preko socialnih omrežij so se tako oglasili največji hrvaški športni zvezdniki, ki so obljubili pomoč ter izrazili svojo podporo. Javil se je NBA košarkar Bojan Bogdanović, nogometni selektor Zlatko Dalić, njegovi varovanci Ante Rebić, Domagoj Vida, Toma Bašić, Tin Jedvaj, Josip Brekalo, najboljša metalka diska zadnjega desetletja Sandra Perković...

 

Po Lovrenovih stopinjah

Poteza Dejana Lovrena pa je navdihnila tudi številne druge športnike. Nogometaš Slaven Belupa Stipe Bacelić Grgić je ponudil svojo lastno hišo ogroženim družinam, ki potrebujejo pomoč.

Socialna omrežja, potres Petrinje | Avtor: Instagram Instagram

Izjemni rokometaš Luka Cindrić je še v torek zvečer s svojo Barcelono igral veliko finale rokometne Lige prvakov, že v sredo zjutraj pa je navdušil svet s svojo velikodušno potezo.

"Družini, ki je sredi potresa ostala brez doma, brezplačno nudim svojo hišo v Ogulinu," je preko Instagrama delil z javnostjo.

Socialna omrežja, potres Petrinje | Avtor: Instagram Instagram

Izkazali so se tudi košarkarji Cibone, saj sta nekdanji igralec Olimpije Damir Markota in Filip Bundović v imenu kluba lastnoročno v Petrinje prinesla številne potrebščine za prizadete v tej tragediji

S kombijem punim potrepština u Petrinju su stigli naši košarkaši Damir Markota i Filip Bundović i pokazali veliko srce i...

Posted by KK Cibona on Tuesday, December 29, 2020

 

"Huligani" pokazali svoje veliko srce

Na tribuni so sicer veliki rivali, toda ko je potrebno pomagati lastni državi, se isti trenutek združije ter priskočijo na pomoč domovini.

Naj gre za poplave v Slavoniji, požare v Dalmaciji, potres v Zagrebu, navijaške skupine Torcida, Bad Blue Boys ter Armada se vedno znajdejo v prvi bojni liniji.

Tako je bilo tudi tokrat, saj so se vse največje hrvaške navijaške skupine ponovno združile v pomoči Petrinjam. BBB iz Zagreba so bili med prvimi, ki so se uspeli odzvati in so bili že v popoldanskih urah na razpolago odgovornim institucijam pri čiščenju mesta.

Obavijest! S obzirom na situaciju koja se dogodila u gradu Petrinji i okolici, Torcida Split je stavila svoje ljude na...

Posted by Torcida Split on Tuesday, December 29, 2020

V sredo v jutranjih urah se je svojim največjim rivalom pridružila tudi Torcida. Spličani so se takoj po potresu organizirali ter najprej sredi Splita zbrali hrano, pijačo in higijenske potrebščine za prebivalce prizatega mesta. Zbrali so kar za štiri polne tovornjake potrebščin, v sredo zjutraj pa so se pridružili preostalim pri čiščenju in sanaciji mesta.

Zaostajali niso niti navijači Rijeke, slovita Armada, ki je za vse prizadete začela z zbiranjem obleke, obutve, hrane, pijače, higijenskih potrebščin...

V akcijo so se zaenkrat vključili tudi navijači Istre Demoni, Kohorta in Osijeka, Tornado iz Zadra in številni drugi ter znova dokazali, kako veliko srce premorejo ljudje, katere mnogokrat prezgodaj okarakteriziramo za "problematične huligane".

 

Luka Dončić: "Molite za njih"

Podpora Hrvaški v teh hudih časih pa je prišla tudi z druge strani Atlantika. Med prvimi se je oglasil srbski košarkarski zvezdnik Bogdan Bogdanović: "Molim za vse svoje prijatelje ter ljudi, ki jih je prizadel potres na Hrvaškem," je zapisal košarkar ekipe Atlanta Hawks.

Iz Portlanda se je oglasil reprezentant Bosne in Hercegovine Jusuf Nurkić: "Srce parajoče. Sočustvujem z vsemi ter molim za vse ljudi na Hrvaškem."

Celotna zadeva pa je prizadela tudi našega košarkarskega zvezdnika Luko Dončića, ki je dal z emojiji ob sliki upostošenja vedeti, da moli za vse prizadete v tej tragediji.

Socialna omrežja, potres Petrinje | Avtor: Instagram Instagram

 

Komentarjev 2
  • botile 04:55 31.december 2020.

    www︎.︎FideLizy︆.︆net - oddličen prrojekt za odrrasle, ki želijo najti partnerja za sseks

  • si_rob 16:10 30.december 2020.

    Jugoslavija je še vedno solidarna.

Sorodne novice